Ege öğrencileri barış akademisyenlerini unutmadı

Ege Üniversitesi öğrencileri, ihraç edilen barış akademisyenlerinin isimlerini okul koridorlarına, kapılara, duvarlara yazdılar. Öğrenciler, "Ege Üniversitesi'nin tozlu sayfalarını karıştırdığımızda, hangi taşı kaldırsak altından ihraç edilen barış akademisyenlerinin emeği, alın teri çıkar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi öğrencileri, “Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı bildiriye imza atan öğretim üyelerini unutmadı. Öğrenciler 2018-2019 eğitim yılı sona ererken okul koridorlarına, duvar ve kapılara hocalarının isimlerini yazdılar. İletişim Fakültesi'nden bir öğrenci barış akademisyenlerini asla unutmayacaklarını dile getirerek şunları söyledi:

"Ege Üniversitesi'nin tozlu sayfalarını karıştırdığımızda, hangi taşı kaldırsak altından ihraç edilen barış akademisyenlerinin emeği, alın teri çıkar. Mekansal olarak, fiziken hocalarımızdan kopartılsak da zihinsel, düşünsel ve duygusal birlikteliğimizin bir ifadesi olarak bugün duvarlara isimlerini yazdık. O duvarların önünden defalarca geçtiler, o duvarların, o koridorların, sınıfların ve bizim bir hafızamız var. Bu hafızamızı diri tutmak, hatırlamak ve hatırlatmak birincil sorumluluğumuz. Ege Üniversitesi'ne emniyet müdürü atandı, akademisyenler ihraç edildi. Bu üniversitemizin iktidarla ideolojik-politik birlikteliğinin ve buranın akademi, üniversite niteliğini kaybettiğinin ilanı. Öğrencilerin emniyet müdürüne değil, barış akademisyenlerine ihtiyacı var." (HABER MERKEZİ)