Çavuşoğlu: Türkiye S-400'den mektupla vazgeçmez

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Bu tür mektuplarla Türkiye aldığı karardan vazgeçmez, Türkiye S-400'leri almıştır, S-400'ler Türkiye'ye gelecektir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışileri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Türkiye'yi Rus yapımı S-400 hava savunma sistemleri almaktan vazgeçirmeyi amaçlayan ve tehditler içeren mektubunu değerlendirdi. "Hiç kimse Türkiye'ye ültimatom veremez" diyen Çavuşoğlu, "Bu tür mektuplarla Türkiye aldığı karardan vazgeçmez, Türkiye S-400'leri almıştır, S-400'ler Türkiye'ye gelecektir" çıkışı yaptı. Dışişleri Bakanı, "Böyle bir mektubun içeriğini kabul etmediğimizi daha önce de vurgulamıştık" ifadelerini kullanıp, ABD'ye sorunun aşılması için ortak çalışma grubu kurma önerisini de yineledi.

'İDLİB'DE GEREKENİ YAPARIZ'

Çavuşoğlu, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ile ortak basın toplantısında, İdlib'de tam ateşkes sağlandığına dair dün Rus ordusuna dayandırılan açıklamaya da itiraz etti. Dışişleri Bakanı, bugün üç Türk askerinin Suriye ordusunun saldırısında hafif yaralandığı belirtilen İdlib'de tam ateşkes sağlandığının söylenemeyeceğini belirtti. Çavuşoğlu, Rusya'dan Suriye ordusuna daha fazla baskı yapmasını beklediklerini söyledi. Dışişleri Bakanı, "Saldırılar devam ederse gerekeni yaparız" dedi.

'YPG İLE İŞBİRLİĞİ FRANSA'YA YAKIŞMAZ'

Dışişleri Bakanı, Fransa'nın Suriye'de IŞİD'le mücadele için Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) verdiği desteği de eleştirdi. Çavuşoğlu, "Fransa'nın YPG ile yakın iş birliğini doğru bulmuyoruz. Fransa'nın YPG ile iş birliği içinde olması Fransa'ya yakışmaz" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE'DE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ, FRANSA'DA GÜVENLİK MESELESİ'

Çavuşoğlu, Fransız bir gazeteciden Türkiye'de ifade özgürlüğü hakkında gelen bir soruya yanıtında da "Teröre destek vermekle ifade özgürlüğü farklı şeylerdir. Casuslukla suçlanan Can Dündar beş yıl ceza aldığı zaman Türkiye basın özgürlüğü konusunda eleştirildi fakat aynı şeyleri Fransa'da da gördük" dedi. Dışişleri Bakanı, "Türkiye'de olduğu zaman ifade özürlüğü kapsamına giriyor Fransa'da olduğu zaman güvenlik meselesi oluyor" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)