Adana Valiliği saldırısı davasında bin 100 yıl hapis kararı

Adana Valiliği'ne düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili davada karar açıklandı. 3 sanığa toplam bin 100'er yıl, 18 sanığa da 5 yıl ile 28 yıl 10 ay arasında değişen hapis cezaları verildi. 4 sanık ise beraat etti. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana Valiliği'ne 2016'de düzenlenen saldırıyla ilgili davada 3 sanığa bin 100'er yıl hapis cezası verildi. 4 sanığını beraat ederken hayatını kaybeden 1 sanık hakkında davanın düşürülmesi kararlaştırıldı. 18 sanığa da 5 yıl ile 28 yıl 10 ay arasında değişen hapis cezalarına mahkum edildi.

SAVCI MÜTALAASINI YİNELEDİ

Adana Valiliği otoparkına park edilen bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucu, 24 Kasım 2016'da 2 kişinin hayatını kaybetti, 33 kişi de yaralandı. Saldırıyla ilgili Adana 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın bugün görülen duruşmasına 10'u tutuklu 26 sanıktan bazıları ile avukatları katıldı.

Duruşmada ilk olarak duruşma savcısı, esas hakkındaki mütalaasını tekrar ederek, sanıklar M.K, A.S, E.E. ve G.E'nin delil yetersizliğinden beraatine karar verilmesi, diğer sanıkların üzerlerine atılı suçlar yönünden cezalandırılması yönündeki görüşünü yineledi.

SANIKLARI SUÇLAMALARI REDDETTİ

PKK'nin "Akdeniz metropol sorumlusu" olduğu iddia edilen Eyüp Çelik, savunmasında suçlamaları reddederek, saldırıyla ilgisinin bulunmadığını belirtti.

Savunması alınan tutuklu sanıklardan Adnan Çoban da suçlamaları reddetti. Kimseden herhangi bir talimat almadığını iddia eden Çoban, "Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum" dedi. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti; Eyüp Çelik, Mehmet Emin Vural ve İhsan Taşdelen'e "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "Kasten adam öldürme", "Kasten adam öldürmeye teşebbüs", "Patlayıcı madde kullanarak mala zarar verme" ve "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlamalarından bin 100'er yıl hapis cezası verdi.

Sanıklar Hasan Vural, İbrahim Ortaç, Selahattin Ortaç, Zahir Yeşilgöz, Medya Ortaç, Mehmet Çelik, Vedat Bağış, Mulkiye Tekin, Bedriye Tan, Murat Tan, Sultan Tan, Gurbet Vural, Adnan Çoban, Dindar Kaplan, Nuri Bağış, Zeynep Turan, Hasan Bağış ve Veysi Tan ise 5 yıl ile 28 yıl 10 ay arasında değişen hapis cezalarına mahkum edildi.

Mahkeme heyeti sanıklar M.K, A.S, G.E. ve E.E'nin delil yetersizliğinden beraatine, sanık Çiçek Karabulut'un ise ölümü nedeniyle davasının düşürülmesine karar vererek, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına hükmetti. (ADANA/AA)