IŞİD'liye cenaze töreni Meclis gündeminde

TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, IŞİD ve Nusra gibi örgütlerle ilişkisi ile tanınan eski Suriyeli futbolcu Abdülbasit el Sarut için Reyhanlı'da düzenlenen cenaze törenini Meclis gündemine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Geçmişte Suriye milli takımının kaleciliğini yapan ve IŞİD'e katılıp “Alevilerin kökünü kazıyacağız” sözleriyle dünya gündemine gelen Abdülbasit el Sarut için Reyhanlı'da düzenlenen cenaze töreni TBMM gündemine geldi. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "Söz konusu cenazeye karşı gelişen kamuoyu tepkisinden sonra, bu görüntülerin sorumluları için bir işlem başlatılmış mıdır?" diye sordu.

'SOKAK SOKAK GEZEREK DESTEK İSTENMİŞTİR'

Soru önergesinde, "Abdulbasit El Sarut isimli şahıs, Suriye’de ve Türkiye’de birçok katliama imza atan IŞİD, El Nusra gibi örgütlerle ilişkili bir terörist olarak tanınmaktadır. 9 Haziran 2019 Pazar günü, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bu şahıs için kitlesel bir cenaze töreni düzenlenmiş, öncesinde IŞİD taraftarları sokak sokak gezerek destek istemiştir" ifadelerine yer veren Atay, Soylu'ya şu soruları yöneltti:

- Eskiden IŞİD’e biat etmiş olduğu bilinen, El Nusra ile IŞİD’e birlik çağrısı yapmış olan bu şahsın terör örgütleriyle bağı daha önceden tespit edilmiş midir?

- El Sarut isimli şahsın Hatay ilinde ikameti var mıdır?

- "Alevilerin kökünü kazıyacağız" sözleriyle açık soykırım çağrısı yapmış olan Abdulbasit El Sarut’a bu tehdidinden dolayı bir soruşturma açılmış mıdır?

- Terör örgütü destekçisi olduğu kendi beyanıyla da sabit olan bu şahsın cenaze töreni için Reyhanlı’da destek hazırlıkları yapıldığı, bayraklar ve sloganlarla provokatif bir gösteriye dönüştürüleceği güvenlik güçlerince tespit edilmiş midir? Tespit edildiyse neden bu cenaze organizasyonuna izin verilmiştir?

- Söz konusu cenazeye karşı gelişen kamuoyu tepkisinden sonra, bu görüntülerin sorumluları için bir işlem başlatılmış mıdır? (DUVAR)

Eski IŞİD'li için Reyhanlı'da kitlesel cenaze töreniEski IŞİD'li için Reyhanlı'da kitlesel cenaze töreni