Gazipaşa'da, Suriyeli mültecilere plaj yasağı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi belediye meclisinde, Suriyelilerin plajlara alınmamasına yönelik teklif kabul edildi. Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, "Doğru olmadığını düşünüyorum ama insanların da rahatsız edilmesine göz yumulmaması lazım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'nın Gazipaşa ilçesi belediye meclisi toplantısı, Gazipaşa Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Meclis toplantısına CHP'li Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve meclis üyeleri katıldı.

Yılmaz'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, CHP'li meclis üyesi Ulaş Özgen'in gündem dışı olarak "Mülteci Suriyelilerin Gazipaşa plajlarına alınmaması" başlıklı teklif maddesi oylamaya sunuldu. Oylamada 12 üye kabul, 7 üye ret oyu verirken, Belediye Başkanı Yılmaz'ın da içinde bulunduğu 2 kişi çekimser oy kullandı. Bazı meclis üyeleri de toplantıya katılmadı.

Başkan Mehmet Ali Yılmaz, "kentin turistik bir yer olduğunu ve insan haklarına dikkat ederek böyle bir karar alındığını" söyledi.

Yılmaz, "Suriyeli olmuş başka bir ülkenin vatandaşı olmuş önemli değil. Ben vatandaşlığına, etnik kökenine veya mezhebine bakarak ayrım yapmak taraftarı değilim. Doğru olmadığını düşünüyorum ama insanların da rahatsız edilmesine göz yumulmaması lazım. Kim rahatsız ederse etsin zabıtamız gerekeni yapacaktır" diye konuştu.

AK PARTİLİ DOĞAN: PLAJA GİREMEZ DEMEK ETNİK AYRIMCILIK

AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan ise Suriyeli mültecilerin dünyanın ana gündem konularından olduğunu ve bugün mecliste alınan kararı üzüntüyle karşıladığını dile getirdi.

Doğan, "Suriyeliler meselesi partimizin olmazsa olmaz derecesinde önem verdiği bir konu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün komutanlığında savaştılar ve birlikte şehit düştüler. Bunlar gerçekten Osmanlı bakiyesi ise bizim girdiğimiz plaja giremez demek, etnik olarak ayrımcılık yapmak değil de nedir? Sadece Suriyeliler mi var bu ülkede göçmen olarak? Afganistanlılar var, Iraklılar var, İranlılar var" dedi.

Doğan, AK Parti ve MHP'li üyeleri ret oyu kullandıkları için kutladığını söyledi. (ANTALYA/AA)