Sokağa bırakılan köpeğin Suriyeli sahipleri sınırdışı edilmiş

İstanbul Cihangir'de Lucy isimli yavru köpek, Suriyeli sahipleri sınırdışı edilince eşyalarıyla birlikte sokağa bırakıldı. Tüm aşıları tam olan yedi aylık köpeği bir başkası sahiplendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eşyaları ile sokağa bırakılmış görünen yavru bir köpek, sosyal medyada aniden büyüyen bir öfke ve Suriyeli mültecilere uzanan bir hikâye...

İstanbul'un Cihangir mahallesinde, eşyalarının başında 'mahzun' bir şekilde duran yavru köpeğin fotoğrafı sosyal medyada hızla yayıldı. Köpeğin terk edilmiş görüntüsü büyük öfke çekti.

Fotoğraflar: Özlem Tolongüç

Oysa bu hüzünlü karenin ardında, belki daha da hüzünlü bir hikâye vardı... Zira, bayramın ilk günü sabah erken saatlerde Cihangir Anahtar Sokak'ta eşyalarıyla bulunan köpeğin sahipleri, sınırdışı edilen iki Suriyeli sığınmacıydı.

VETERİNERİ SABAH 08.00'DE ARAYIP HABER VERDİLER

Suriyeliler, sınırdışı edileceklerini öğrenince, köpeği düzenli olarak götürdükleri veterinere sabah 08.00'de telefon etmiş, ülkelerine 'dönmeleri gerektiği' için Golden Retriever cinsi yavruyu bırakmak zorunda olduklarını anlatmıştı.

EN SON AŞIYI MAYIS SONUNDA YAPTIRMIŞLAR

Üzerindeki chip sayesinde adının Lucy olduğu, 4 Kasım 2018'de doğduğu, biri mayıs sonunda yapılmış olmak üzere tüm aşılarının bulunduğu tespit edilen Lucy, ilk geceyi bir başka köpek sahibinin evinde geçirdi. Şimdi, yeni sahiplerinin evine alışmaya çalışıyor. Türkiye'den gitmek ve köpeği bırakmak zorunda olduklarını haber vermek için veterineri bayram sabahında arayan ilk sahiplerinin akıbeti ise bilinmiyor...

Lucy artık yeni evinde. (Fotoğraf: Özlem Tolongüç)