70 milyon talihlisi 5 milyonu kaçırdı

Milli Piyango yılbaşı çekilişinde 70 milyon kazanan talihli aradan geçen 5 aya rağmen ikramiyesini almadı. Talihli ikramiyesini 2 Ocak günü alıp dolara çevirse 5 milyon 300 bin lira daha kazanmış olacaktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Piyango İdaresi (MPİ) Genel Müdürlüğü'nce, 31 Aralık 2018'de yapılan yılbaşı özel çekilişinde 70 milyon liralık büyük ikramiyenin kazananı parasını hâlâ almadı. Talihli 210 daha kuruma başvurmaması halinde hakkını kaybedecek ve para Hazine’ye devredilecek.

Yılbaşı özel çekilişinde 70 milyon liralık büyük ikramiye, '7615536' numaralı tam bilete isabet etmişti. Talihlinin nisan ayına kadar kuruma başvuru yapmaması üzerine Milli Piyango internet sitesine bir zaman aşımı sayacı koymuş ve "Milli Piyango biletinin zamanaşımı süresi 1 yıl olup, talihli 31 Aralık 2019 tarihinden önce biletini ibraz ederek ikramiyesini alabilir. Bu tarihten sonra ibraz edilen bilet zamanaşımına uğrar, ikramiyesi ödenmez. İdarenin oyunlarında alınmayan ikramiye tutarları, İdare hesaplarına gelir kaydedilerek Hazineye devredilir" açıklamasında bulunmuştu.

Yılbaşından sonraki ilk iş günü 2 Ocak Çarşamba’ydı. Eğer talihli kazandığı büyük ikramiyeyi dolara çevirseydi yaklaşık 12 milyon 963 bin doları olacaktı. 2 Ocak'ta 5.40 olan dolar aradan geçen 5 ayda 5.80’e çıktı, ikramiyeyi alması ve dolara çevirmesi halinde talihlinin kazancı 5 milyon 300 bin Türk Lirası’ndan fazla olacaktı. (HABER MERKEZİ)