Ömer Çelik: Generallerimize hakaret kabul edilemez

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yeni Akit gazetesi Haber Müdürü Murat Alan’ın açıklamasını kınadıklarını söyledi. Çelik, "Birisinin Sayın Cumhurbaşkanımızın ismini zikrederek generallerimize hakaret gibi bir yanlışlık içinde olması asla kabul edilemez" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde çıkan çatışmada hayatının kaybeden Jandarma Astsubay Ercan Sanca'nın Adana'nın Seyhan ilçesindeki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Burada gazetecilere açıklama yapan Ömer Çelik, Yeni Akit gazetesi Haber Müdürü Murat Alan’ın “O hizaya gelmeyen apoletli generalleriniz, hepsi Erdoğan’ın arkasında saf tutuyor. Oynaya oynaya eşek gibi saf tutacaklar” sözlerine tepki gösterdi.

'PROVOKATİF BİR AÇIKLAMA'

''Bu açıklamayı şiddetle kınıyoruz" diyen Çelik, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Cumhurbaşkanımızın, Başkomutanımızın talimatları doğrultusunda her türlü terör örgütüne karşı bu derece güçlü bir mücadele verirken, bu tip bir provokatif açıklama maalesef Türkiye'de eski alışkanlıkları depreştirmeye çalışan son derece talihsiz bir açıklama olmuştur" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın tepki aldığını söyleyen Çelik, şöyle devam etti:

"'Birisinin tutup da Sayın Cumhurbaşkanımızın ismini zikrederek generallerimize hakaret gibi bir yanlışlık içinde olması asla kabul edilemez. Geçmişten beri Türkiye'de birtakım provokatif durumlar ortaya çıkarmak isteyenler, ordu üzerinden bu tip açıklamalar yaparak bunu gerçekleştirmeye çalışırlardı. Bu, geçmişin hastalıklarından bir tanesidir, çok uzun zaman evvel terk edilmiş hastalıktır. Maalesef yeniden bu şekilde nüksetmesi gibi bir teşebbüs ortaya çıktı. Söyleyeceğimiz şey şudur, başından sonuna kadar bu cümleyi reddediyoruz ve kınıyoruz." (ADANA/AA)

MSB'den Murat Alan'a tepki: Bu hadsiz ve yakışıksız açıklamayı kınıyoruzMSB'den Murat Alan'a tepki: Bu hadsiz ve yakışıksız açıklamayı kınıyoruz