Hatipoğlu'na 'ameliyatı bırakıp namaz kılma' sorusu sorulmamış

Nihat Hatipoğlu'nun programında bir tıp öğrencisinin, "Ameliyatı bırakıp namaz kılmak daha fazla sevap değil mi?" sorusunu sorduğu iddiası doğru çıkmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Televizyon programcısı ve ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu'nun programında sorulduğu iddia edilen soru sosyal medyada gündem oldu. Bir tıp fakültesi öğrencisine ait olduğu öne sürülen fotoğraf paylaşılarak, "Ameliyat anında namaz vakti gelirse ameliyatı bırakıp namaz kılmak daha fazla sevap değil mi?" dediği iddia edildi. Ancak programda böyle bir olayın yaşanmadığı anlaşıldı.

teyit.org'un haberine göre; 10 Haziran 2018’de yayınlanan “Nihat Hatipoğlu ile Sahur” programında söz konusu kişi, Sinop’tan geldiğini ifade ederek Hatipoğlu’na, “Bayanların bazen saçını mesh etmek yerine ensesini mesh etmesi doğru mudur?” diye sordu.

.

BENZER BİR SORU GELMİŞ

Ancak ameliyatla ilgili soruya benzer bir soru aynı programın 27 Mayıs 2019’daki bölümünde yer alıyor. Bu bölümde Tıp Fakültesi öğrencisi olduğunu dile getiren "Merve" ismindeki bir konuk YouTube üzerinden erişilen programın 58. dakika 6. saniyesinde Hatipoğlu’na, “Ameliyattaki doktorun namazı kazaya bırakması caiz midir? Veya bir sonraki vakitte birleştirerek kılabilir mi?” sorusunu yöneltiyor.