Hakim Defne Bülbül'ün sürgün edilmesine tepki: Ailesinin yanında olmalı

Demokrat Yargı Genel Sekreteri Defne Bülbül hastalık mazeretine rağmen HSK tarafından Ankara'dan Erzurum'a atandı. Demokrat Yargı'dan yapılan açıklamada, "HSK’dan bu yanlış karardan dönmesini talep ediyoruz" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokrat Yargı, sürgün edilen Yargıtay Tetkik Hâkimi Defne Bülbül'ün sürgün edilmesini eleştirdi. Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliği’ne getirilen Bülbül epilepsi hastası. Sağlık mazereti nedeniyle Ankara’da görev yapması gerektiği yönünde HSK’ye bildirimde de bulunan Bülbül'ün ataması bu başvuruya rağmen yapıldı.

'İKİ YÖNLÜ HAK İHLALİ ANLAMINDA...'

Demokrat Yargı Twitter hesabı üzerinden üyelerinin sürgün edilmesini eleştirdi. Yapılan açıklamada Bülbül'ün sağlık sorunları nedeniyle ailesinin yanında olması gerektiği belirtilerek, "Genel Sekreterimiz Hakim @defnebulbul1 zaten hastalık mazereti nedeniyle bulunduğu Yargıtay Tet. Hakimliği görevinden, isteği dışında Erzurum'a atanmıştır. Süregelen kontrollü tedavisinin kesintiye uğramasının ağır ve hayati boyutta sonuçları olacaktır... @defnebulbul1 'ün hastalığı ailesinin yakın takip ve ilgisini gerektirmekte ve dernek çalışmalarını da Ankara’da yürütmektedir. Dolayısıyla bu tasarruf, hem insani yönden hem de derneğimizin faaliyetini engellemesi bakımından iki yönlü hak ihlali anlamına gelmektedir" denildi.

HSK'yi bu karardan vazgeçmeye davet eden Demokrat Yargı açıklamasında şöyle denildi: "HSK’dan bu yanlış karardan dönmesini ve kararın, hastalık ve dernek faaliyetleri göz önüne alınarak geri alınmasını veya Hakim @defnebulbul1 'ün, tedavisini ailesinin desteğiyle sürdürebileceği bir başka göreve atanmasını talep ediyoruz... @defnebulbul1'ün hastalığı, ailesinin yakın takip ve ilgisini gerektirmekte ve ayrıca genel sekreterimiz olarak dernek çalışmalarını da Ankara’da yürütmektedir." (HABER MERKEZİ)