Açlık grevindeki 3 kadın zincirli muayeneyi reddetti

Nesrin Akyüz, Zozan Çiçek ve Ayşe Adar adlı 3 kadın açlık grevine son verdikleri halde tedavi edilmiyor. Avukat Ayşe Acinikli müvekkillerinin hastaneye zincirle götürülmeyi reddettiklerini belirterek, "Şu anda müvekkillerimize olacak her şeyin sorumlusu cezaevi yönetimi, jandarma ve Anayasa Mahkemesi'dir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bakırköy Kadın Cezaevi'nde açlık grevine son veren Nesrin Akyüz, Zozan Çiçek ve Ayşe Adar sevk zincirini kabul etmediği için hastaneye götürülmüyor. Akyüz, Çiçek ve Adar dün hastaneye götürülürken kelepçe takılmasını kabul etmediği için hastaneye götürülmedi.  Avukatların görüşmeleri sonucunda mahpuslar muayene olmayı kabul etti. Fakat bugün de başka bir sorun çıktı. Mahpusların avukatlarından Ayşe Acinikli, “Jandarma komutanı mahpusların ellerini ve ayaklarını zincirlemek istedi. Müvekkillerimiz de bunu reddetti" dedi.

ZİNCİRLİ MUAYENEYİ KABUL ETMEDİLER

Avukat Ayşe Acinikli, söz konusu üç kişinin sağlık durumunun ciddi olduğunu söyledi. Üç mahpusa uygulananların yaşam hakkı ihlali olduğunu anlatan Acinikli, "Bugün jandarmanın başındaki sorumlu komutan 3 mahpusa hem kelepçe hem de zincir takmış. Mahpuslar da bu şekilde bir tedaviyi kabul etmedikleri için hastaneye gitmeyi reddettiler. Bu mahpuslarda çok yoğun terleme, kemik ağrısı, kulakta duymama gibi ciddi sorunlar var" dedi.

Özgürlükçü Hukuk Derneği (ÖHD) avukatları, Bakırköy L Tipi Kadın Cezaevi’nde açlık grevini sonlandıran tutukluların hastaneye kaldırılmamasını Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı. Başvuruda açlık grevinde olan tutuklu ve hükümlülerin yaşam haklarının tehlike altında olduğu belirtilirken AYM'nin tedbir kararı alınması istendi. Acinikli müvekkillerinin sağlık durumundan endişe duyduklarını söyleyerek şöyle devam etti: "Anayasa Mahkemesi'ne mahpuslarla ilgili yaşam haklarının ihlal edildiğini ilişkin bir başvuru yaptık. Buna rağmen Anayasa Mahkemesi duruma müdahale etmedi. Şu anda müvekkillerimize olacak her şeyin sorumlusu cezaevi yönetimi, jandarma ve Anayasa Mahkemesi'dir. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz."