'Panzer Davası'nda savcı iki polise ceza istedi

Furkan ve Muhammed Yıldırım kardeşlerin ölümüne sebebiyet veren polislerin 9'ncu duruşması görüldü. Savcılık duruşmada mütalaasını açıklayarak iki sanık polisin, 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya sebebiyet verme' suçlarından cezalandırılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kamuoyunda 'Panzer Davası' olarak bilinen davada savcılık mütalaasını açıkladı. Şırnak’ın Silopi ilçesindeki evlerinde uyurken panzerin altında kalarak can veren 7 yaşındaki Muhammet ve 6 yaşındaki kardeşi Furkan Yıldırım'ın ölümüyle ilgili dokuzuncu duruşma bugün görüldü. Cizre 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada savcılık sanık olarak yargılanan polisler Ömer Yeğit ve Murat Maden'in 'taksirle ölüme ve yaralanmaya sebebiyet verme' suçlarından cezalandırılmasını istedi.

'OLAYIN ASIL SORUMLUSU İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ'

Görülen davaya Yıldırım kardeşlerin babası Mesut Yıldırım katıldı. Baba Yıldırım sorumlular hakkında şikayetini sürdürdü. Son duruşmada olay sırasında yaralanan Ahmet Yıldırım da davaya katılmak için başvuruda bulundu. Yıldırım olayda sol kolundan ve sol bacağından yaralandığını söyleyerek, "Davaya katılmak istiyorum" dedi.

Zırhlı aracın sürücüsü tutuklu polis Ömer Yeğit'i görevlendirdiği belirtilen Murat Maden ise olaydan sorumlu olmadığını söyledi. Maden, "Olayın asıl sorumlusu talimatı veren ilçe emniyet müdürü Selçuk Erdoğan olduğu için onun yargılanmasını istiyorum" diye konuştu.

İfadelerin ardından iddia makamı mütalaasını açıkladı. Savcılık sunduğu mütalaada Ömer Yeğit'in zırhlı aracı kullanmasıyla ilgili olarak, "Sanık Ömer Yeğit'in zırhlı araç kullanmaya yönelik herhangi bir kurs eğitiminin olmadığı ancak olay tarihi itibariyle yaklaşık 6 ay bu tür araçları kullandığı, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün genelgesine göre panzer tipi zırhlı personel taşıyıcı taşıtların eğitim almış personel tarafından kullanabileceğinin belirtildiği, sanık polis memuru Ömer Yeğit'in her ne kadar bu konuda yeterli eğitim almamış ise de önemli bir süre zırhlı araç kullanıyor olması sebebiyle yaptığı işin sorumluluğunda ve bilincinde olduğu" değerlendirmesini yaptı.

MÜTALAA AÇIKLANDI

Savcılık bu gerekçelerin ardından Yeğit'in, 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya sebebiyet verme' suçundan cezalandırılmasını talep etti. Savcılık Murat Maden için de, "Ömer Yeğit'i görevlendirmesi sebebiyle çocukların ölümünde kusurlu bulunduğu anlaşılmakta" değerlendirmesini yaparak, 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya sebebiyet verme' suçlarından ceza istedi.

Mahkeme heyeti, sanık vekillerine savunma için süre vererek davayı 19 Haziran'a erteledi.

Yıldırım kardeşlerin davası: Yargılama konusunda direnç görüyoruzYıldırım kardeşlerin davası: Yargılama konusunda direnç görüyoruz