Erdoğan: Yeni Türkiye'yi kabullenme sorunu içeride olduğu gibi dışarıda da aşılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye bağımsızlığını ilerlettikçe sabotajların dozu arttığını" söyledi. Erdoğan, "Muhataplarımızın büyük ve güçlü Türkiye'ye alışma dönemi. Er ya da geç yeni Türkiye'yi kabullenme sorununun içeride olduğu gibi dışarıda da aşılacağına inanıyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen iftar programında yargı çalışanlarıyla bir araya geldi.

Yargı reform çalışmasıyla yargı bağımsızlığını ve tarafsızlığı güçlendirmeyi hedeflediklerini söyleyen Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

BU PAKET REFORM ADIMLARININ SON ÖRNEĞİ: Bugün Türk adalet sistemini geleceğe taşıyacak tarihi nitelikte bir adım attık. Adalet Bakanlığımızın uzun soluklu titiz ve tüm paydaşlarımızın dahil edildiği bir süreçten sonra hazırladığı Yargı Reformu Strateji Belgesi'ni kamuoyu ile paylaştık. Bu paket 2002'den beri adalet sistemimizin eksikliklerinin giderilmesi yönünden hayata geçirdiğimiz reform adımlarının en son örneğidir.

ADALETTEN GECİKMELERİN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ: Son reform paketiyle yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını güçlendirmeyi, hak arama yollarını genişletmeyi, hukuki güvenlik ve hukuk istikrarını korumayı hepsin den önemlisi adalette yaşanan gecikmelerin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Ana gayemiz, yargının bütün tarafları için güven veren ve erişilebilir adalet sistemini tesis etmektir. Adalet sisteminin işleyişini güçlendirmek, yargıya ve kararlarına güveni en üst düzeye çıkarmak önümüzdeki dönemde de önceliğimiz olacaktır. Şüphesiz yargıya güveni perçinleyecek yegane faktör doğru ve adil kararlar vermesidir.

ADALETE GÜVEN SARSILIRSA BARIŞ VE HUZUR KALMAZ: Her zaman ifade ettiğimiz gibi geciken adalet adalet değildir. Önümüze gelen her dosyada bir insanın hikayesi, geleceği ve kaderi bulunuyor. Vazifemizi icra ederken hukukun üstünlüğü ve masumiyet karinesine leke sürdürülmemesi hayati önem arz ediyor. Özellikle cezasızlık algısının yaygınlaşmasına asla müsaade etmemeliyiz. Böyle bir algının yaygınlaşması insanlığın, adaleti mahkeme kapıları yerine başka yerlerde, başka güç odaklarında aramalarına yol açar. Bu ise devletin bekasına yönelik en büyük tehdittir. Adalete olan güvenin sarsıldığı bir toplumda barış, huzur ve istikrar da kalmaz.

TÜRKİYE BAĞIMSIZLIĞINI İLERLETTİKÇE SABOTAJLAR ARTTI: Ülkemiz atlattığı her badirenin ardından yeni bir engelle karşılaştı. Türkiye bağımsızlığını ilerlettikçe sabotajların dozu da arttı. Çünkü muhataplarımızın büyük ve güçlü Türkiye'ye alışma dönemidir. Eski alışkanlıkları kısa sürede değiştirmek elbette kolay değildir. Ülkemize gösterilen yersiz ve zamansız tepkilerin sebebi de budur. Türkiye'ye şaşı bakanlar, eski Türkiye'ye alışanlar, maalesef yeni dönemin dinamiklerini anlamakta zorlanıyorlar. Biz er ya da geç yeni Türkiye'yi kabullenme sorununun içeride olduğu gibi dışarıda da aşılacağına inanıyorum. (HABER MERKEZİ)