'Zümrüt Apartmanı' yazarı Abdullah Şevki serbest bırakıldı

'Çocuğa cinsel istismar' içeren ifadelerin bulunduğu iddia edilen 'Zümrüt Apartmanı' kitabın yazarı Abdullah Şevki ve yayınevi sahibi Alaattin Topçu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yazar hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 226. maddesi uyarınca "müstehcenlik" suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Çocuğa cinsel istismar' içeren ifadelerin bulunduğu iddia edilen 'Zümrüt Apartmanı' adlı kitabın yazarı Abdullah Şevki 'müstehcenlik' suçundan tutuklanması istemiyle sevk edildiği mahkeme tarafından adli kontrol hükümleri uygulanarak serberst bırakıldı. Yayınevi sahibi Alaattin Topçu da adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest kaldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın suç duyurusu üzerine yazar Abdullah Şevki hakkında, yazdığı kitapta yer alan bazı ifadeler nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun 226. maddesi uyarınca "müstehcenlik" suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmıştı. Şevki, soruşturma kapsamında gözaltına alınmasının ardından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne gelen kitabın basıldığı yayınevinin sahibi Alaattin Topçu da emniyete teslim olduktan sonra gözaltına alınmıştı.

Adliyeye sevk edilen yazar ve yayınevi sahibi adliyede işlemleri tamamlandıktan sonra adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, söz konusu kitaptaki ifadelerin, Türk Ceza Kanunu'nun 226. maddesine aykırılık teşkil ettiği gerekçesiyle yazar, basım ve dağıtımını yapan kişiler hakkında yasal işlemlerin yapılması için Bakanlık Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce gerekli yasal sürecin başlatıldığı, ilgililer hakkında da suç duyurusunda bulunulmuştu. (İSTANBUL/AA)