TRT geç kaldığı tedaviyi üstlenecek

TRT için çekilen film setinde yanan Muhammet Ali Çimen için aylar sonra TRT yetkilileri devreye girdi. Aile ile yetkililer arasındaki arabuluculuk sonucu bundan sonraki tedavi sürecinde TRT de rol alacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Konya’da TRT için çekilen film setinde yanan Muhammet Ali Çimen’i ziyaret eden TRT yetkilileri tedaviye destek vermek için Çimen ailesiyle görüştü. Çimen'in uzun yıllar sürmesi beklenen tedavi sürecinde ortak hareket edilecek.

Sözcü'den Mehmet Ali Kayacı'nın haberine göre, 1 Mayıs 2018 yılında, TRT için bir ajans tarafından çekimi yapılan film setinde meşalenin üzerine devrilmesi sonucu 12 yaşındaki Muhammet Ali Çimen ağır yaralanmış, sevk edildiği Ankara'daki tedavisinin ardından Konya'nın Meram ilçesindeki evlerinde yaşamaya başlamıştı. Vücudunun yüzde 41'inde ikinci ve üçüncü dereceden yanık olan Muhammet Ali Çimen, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ilk ameliyatını olmuştu. Ameliyat neticesinde azalan ve 3-4 yıllık süreç sonunda yüzü için de estetik ameliyat olabilecek olan Muhammet Ali Çimen'in tedavisi için TRT Kurumsal İletişim Direktörü Berna Kürekçi Şendir şehre geldi. Ameliyatı gerçekleştiren Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Cerrahi Tıp Bilimleri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilsev İnce, TRT ve aile arasında ara buluculuk yaptı. Muhammet Ali Çimen'in tedavi sürecinde TRT ile birlikte hareket etme kararı alındı.

AİLE VE TRT UYUŞMA SAĞLADI

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi toplantı salonunda TRT yetkilileri ile varılan mutabakat sonucunda; en az 3-4 yıl sürmesi beklenen süreç içerisinde 10'un üzerinde ameliyat yapılabileceği, yine bu süreçte çocuk ve ailenin psikolojik destek alması gerektiği, geç kalınan fizik tedavi sürecinin uzun bir süre devam etmesinin gerekliliği gibi hususlarda uyuşma sağlandı.

HUKUK SÜRECİ DE DEVAM EDECEK

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, kazaya ilişkin şikayetçi bulunmadığı gerekçesiyle alınan kovuşturmaya yer olmadığına dair soruşturma kararına rağmen, ailenin, yapımcı şirket ve sorumlular hakkındaki hukuk mücadelesi devam ediyor.