Suriyeliler bayram için ülkelerine gidiyor

Ramazan Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyeliler Gaziantep'in Karkamış kapısından ülkelerine geçiş yapmaya başladı

Google Haberlere Abone ol

GAZİANTEP - Ramazan Bayramının yaklaşması nedeniyle Gaziantep’in Karkamış ilçesindeki sınır kapısından ülkelerine gitmek için randevu alan Suriyelilerin sayısı 35 bini geçti. Günde ortalama bin 500 kişi kapıdan Suriye’ye geçiş yapıyor.

Bayramı, Suriye'nin Azez, Mare, Soran, Aktarin, Çobanbey, Afrin, Cerablus ve El Bab ilçe merkezleri ve köylerindeki yakınlarının yanında geçirmek isteyen Suriyeliler için geçiş işlemleri sürüyor. Bu vesile ile gümrük kapısında da özel düzenlemeler yapıldı.

GEÇİŞLER AY SONUNA KADAR SÜRECEK

Gaziantep Valiliğince oluşturulan "www.suriyebayramizni.com" internet adresinden randevu işlemlerini tamamlayan ve istenilen belgeleri hazırlayan Suriyeliler, Karkamış Gümrük Kapısı'na gelerek işlemlerini tamamlıyor. Burada uzun kuyruklar oluşturan Suriyelilerden yaşı küçük olan çocuklarına çocuk felci, kızamık ve karma aşıların yapılmasının ardından güvenlik kontrolünden geçip ülkelerine gidiyorlar. Şu ana kadar 35 bin kişi gitme işlemini yapmak için randevu aldı. 30 Mayıs’a kadar devam edecek geçişler kapsamında günde ortalama 1500 Suriyeli ülkesine gidiyor. (DUVAR)