Mansur Yavaş çakarlı lambaları söktürdü

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait araçlarda bulunan çakarlı lamba sistemleri söküldü. Mansur Yavaş, "Gösteriş ve ayrımcılığa neden olan tüm uygulamaları kaldıracağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel müdürlüğü (ASKİ), Elektrik Gaz Otobüs Genel Müdürlüğü (EGO) ve diğer hizmet birimlerine ait makam araçlarında bulunan çakarlı lamba sistemleri kaldırdı. Yavaş’a ait makam aracının çakarları da söküldü.

Belediyenin yazılı açıklamasında Mansur Yavaş’ın,“Milletin yolunda, milletle yan yana olmayı sürdüreceğiz. Gösteriş ve ayrımcılığa neden olan tüm uygulamaları kaldıracağız. İşe gereksiz makam araçlarını kaldırmakla başladık hatta ilk etapta sayılarını azalttık. Bundan sonra Zabıta, İtfaiye ve görevli polis haricinde benim makam aracım da dahil hiçbir belediye aracında çakar lambaları olmayacak” ifadelerine de yer verildi.

Genelge ile ayrıca kiralık araç kullanımına yönelik esaslar da yeniden belirlendi. Birim amirleri ve şirket yetkilileri tarafından kullanılan kiralık hizmet araçlarının sözleşmelerinin tamamlanmasının ardından yeni kiralama işlemlerinde mevzuata ve tasarruf tedbirlerine uygun hareket edilecek. (DUVAR)