Kaftancıoğlu hakkındaki iddianame kabul edildi

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle 17 yıla kadar hapis istenen iddianame İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu sekiz kişi müşteki sıfatıyla yer aldı. İlk duruşma 28 Haziran'da.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında 4 yıl 10 aydan 17 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, geçen yıl CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu hakkında başlatılan soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame üzerindeki inceleme işlemleri gönderildiği İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesince tamamlandı. İddianamede "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılama", ''kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret'', ''Cumhurbaşkanına hakaret'', ''halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek'' ve ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçlamaları yöneltildi.

ERDOĞAN'IN AVUKATINA DAVETİYE

Mahkeme heyeti, iddianamenin kabulüne, ilk duruşmanın 28 Haziran'da yapılmasına karar verdi. Kaftancıoğlu'nun ilk duruşmada hazır bulunması için tebligat gönderilmesine de hükmeden heyet, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı ve 15 Temmuz gazilerinin de bulunduğu 8 müştekiye de duruşmaya gelmeleri için davetiye gönderilmesini kararlaştırdı. İddianamede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu sekiz kişi müşteki sıfatıyla yer aldı.

İddianamede, Kaftancıoğlu’nun 11 Ocak 2013’teki PKK’nın kurucularından Sakine Cansız’ın öldürülmesinden sonra attığı paylaşımına yer verilerek “Kırmızı bültenle aranan bir PKK kurucusunun söylemini topluma duyurması ve ölümünü insanlığın kaybetmesi olarak nitelendirmesinin terör örgüt propagandası suçunu oluşturduğu” öne sürüldü. Suçlamaları reddeden Kaftancıoğlu, 24 Nisan 2012’de “Ermeni soykırımı” şeklindeki paylaşımın kendisine ait olmadığını, diğer paylaşımları ise kendisinin yaptığını, insan hakları savunucusu ve siyasetçi olması dolayısıyla eleştiri ve ifade özgürlüğü çerçevesinde yaptığını söylediği iddianamede yer aldı. (HABER MERKEZİ)