Oğul veren bal arıları İstanbul Havalimanı'nı bastı

'Oğul veren' arılar, İstanbul Havalimanı'nda bir körüğü sardı. Havalimanının yapıldığı alan daha önce arıların bal aldığı, çiçeklerin bolca bulunduğu ormanlık alandan ibaretti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçen ay açılan İstanbul Havalimanı'nın apronundaki D7 numaralı körüğü arılar sardı. Airporthaber’den aktarılan bilgiye göre; bal arısı olduğu anlaşılan arıların çevre köylerde bulunan arıların kovanından çıkarak körüğe konduğu tahmin ediliyor. Bilindiği gibi yeni havalimanının yapıldığı alan daha önce arıların bal aldığı, çiçeklerin bolca bulunduğu ormanlık alandan ibaretti.

Haberde, arıların 'oğul' diye tabir edilen bu süreci de anlatıldı: Arıların çoğalma içgüdüsü ile; yeni bir arı ailesi oluşturmak için bir ana arı önderliğinde bir gurup arının kovanı terk etmesidir. Koloni bireylerinin %30 - %70’i eski ana arı ile birlikte kovandan ayrılarak yeni bir koloni oluşturur. Oğul ile gidecek ilk ana arı, oğul çıkmasından bir süre önce yumurtlamayı azaltarak uçma yeteneğini tekrar kazanır. Bölgeden bölgeye değişmekle beraber ilkbahar-yaz aylarıdır. Mayıs-Haziran büyük nektar toplama zamanına kadar devam eder. (HABER MERKEZİ)