Anneler: Tecrit bitmeden açlık grevi bitmez

Diyarbakır'da annelerin açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için yaptığı eylem 25’inci gününde devam etti. Koşuyolu Parkı’na alınmayan anneler oturma eylemi gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik 'tecridin kaldırılması' talebiyle cezaevlerinde başlayan açlık grevi ve ölüm orucu eylemlerine dikkat çekmek için annelerin başlattığı eylem devam ediyor.

'HERKES İÇİN SOKAKLARDAYIZ'

Diyarbakır’da Koşuyolu Parkı’nda açıklama yapmak isteyen anneler bir kez daha engellendi. Parkın karşısındaki kaldırımda toplanan ve burada oturma eylemi yapan anneler, buradan HDP Diyarbakır il binasına yürümek istedi. Polisin izin vermemesi üzerine TUAY-DER’in bulunduğu binaya kadar yürüyen anneler ile polisler arasında gerginlik çıktı. Polis kuşatması altında slogan atarak yürüyen anneler, TUAY-DER binasının önünde toplandı. Burada anneler adına Rabia Ataş bir açıklama yaptı. Avukatlarının Öcalan ile görüştüğünü belirten Ataş, İmralı’dan gelen mesajdan olumlu bir sonuç alınmadan açlık grevlerinin bitmeyeceğini, kendilerinin de eyleme devam edeceklerini söyledi. Ataş, "Tecridin kaldırılması için buradayız. Tecrit kaldırılmadan çocuklarımız açlık grevinden çıkmayacak, biz de sokaklarda olacağız. Biz de orucuz ve tecrit kaldırılsın diye sokaklardayız. Burada keyfimizden beklemiyoruz. Yalnız çocuklarımız için değil herkes için bu sokaklardayız" dedi.

Annelerin Diyarbakır’daki eylemine HDP milletvekilleri Saliha Aydeniz, Remziye Tosun, Feleknas Uca, Semra Güzel ve Ebru Günay’ın yanı sıra HDP ve DBP il ve ilçe yöneticileri de destek verdi. (DUVAR)