Murat Kurum: Önümüzdeki hafta eylem planımızı açıklayacağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümle ilgili eylem planının gelecek hafta açıklanacağını söyledi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da Esenler Belediye Başkanlığını ziyaret ederek kentsel dönüşüme ilişkin genel değerlendirme toplantısı yaptı. Daha sonra Esenler'deki kentsel dönüşüm alanlarında incelemede bulunan Bakan Kurum, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kentsel dönüşümle ilgili çalışmaların hızlı bir şekilde yürütüldüğünü söyleyen Kurum, "Valilikler kanalıyla belediyelerimize bir genelge göndermiştik. Gelen veriler ışığında önümüzdeki hafta kentsel dönüşüme ilişkin tüm Türkiye'deki eylem planımızı açıklayacağız" dedi.

'1 MİLYON 800 BİN METREKARELİK MİLLET BAHÇESİ YAPILACAK'

Topkule Kışlası'ndaki çalışmalarla ilgili bilgi veren Kurum, "İçinde bulunduğumuz alan yaklaşık 8 milyon metrekarelik bir alan. Bu alan içerisinde 1 milyon 800 bin metrekaresi millet bahçesi olmak üzere örnek bir şehircilik anlayışıyla tasarladığımız, planladığımız, az katlı, yatay mimari anlayışıyla projelendirdiğimiz yeri inceliyoruz" diye konuştu.

Millet bahçesinin haricinde riskli bölgeler için rezerv konutların üretileceğinin ifade eden Kurum, bu alanın ikiye ayrılacağını söyledi. Kurum, ilk kısmı oluşturan 8 milyon metrekarenin kışla alanında, diğer kısmın ise TEM'in güneyinde yer aldığını belirtti.

2020 yılına kadar tüm bağımsız bölümlerin ihalesini gerçekleştireceklerini aktaran Kurum, "Oradan aldığımız konutları da şehrin içinde yıkılma tehlikesi riski olan alanların dönüşümünde kullanacağız. Esenler sınırları içerisinde, Bağcılar'da, Sultangazi'de, bu bölgedeki tüm belediyelerimizin dönüşümünde bilhassa yıkılma riski olduğunu düşündüğümüz acil öncelikli dediğimiz alanlardaki binaların dönüşümünde bu rezerv konutlarımızı kullanacağız" dedi. (İSTANBUL/AA)