Hak-İş, Bolu'dan CHP Genel Merkezi'ne yürüyecek

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Bolu Belediyesi'ndeki işten çıkarmaları protesto için Bolu'dan CHP Genel Merkezi'ne yürüyüş yapacaklarını açıkladı. Arslan, "Yaklaşık 64 belediyede sendikamıza yönelik büyük bir operasyon yapılıyor" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Seçimden sonra Bolu Belediyesi'ndeki işlerinden çıkarılan 97 taşeron işçinin Bolu Demokrasi Meydanı'nda 24 Nisan'da başlattığı oturma eylemi sürüyor. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da işçilere destek için Bolu'ya giderek eylem çadırını ziyaret etti.

Burada açıklamada yapan Mahmut Arslan, CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'la görüşmeler yapıldığını söyledi. Arslan, "Kendilerinden talebimiz seçim öncesindeki vaatlerinin arkasında durmasıdır. Emekçilerin, işçilerin ekmeği, aşı ile oynamadan Bolu'ya hizmet etmesidir" ifadelerini kullandı.

"Bolu halkının verdiği karara saygılıyız. Halkın iradesini asla tartışmıyoruz" diyen Arslan, "Biz başkanın tavrına, üslubuna ve yöntemine itiraz ediyoruz. O nedenle bu itirazımızı bundan sonra da sürdüreceğiz" dedi.

'KILIÇDAROĞLU SÖYLEDİKLERİNİN ARKASINDAYSA NEDEN SESSİZ KALIYOR?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 5 Mart 2019'da Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayını ve projelerini açıklarken yaptığı konuşmayı hatırlatan Arslan, şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri söylemişti: 'Sakın ha AK Parti'li belediye başkanı döneminde işe girdi diye hiçbir işçinin işiyle aşıyla uğraşmayacaksınız. Hangi partinin mensubu olursa olsun onlarla birlikte çalışacaksınız' diye belediye başkanlarına talimat vermişti. Sayın Kılıçdaroğlu'na soruyorum: O söylediklerinizin arkasında mısınız? Yoksa bu bir seçim propagandası mıydı? Eğer o sözünüzün arkasındaysanız Bolu Belediyesi'nde 97 arkadaşımızın sırf AK Parti döneminde işe girdiği için işten çıkarılmasına neden sessiz kalıyorsunuz?"

'64 BELEDİYEDE ÜYELERİMİZE KARŞI OPERASYON VAR'

Çanakkale'nin Bayramiç Belediyesi'nde de 57 kişinin işten çıkartıldığını, sonrasında 25 kişinin işe alındığını söyleyen Arslan, "Şu anda yaklaşık 64 tane belediyede sendikamıza yönelik, diğer Hak-İş'e bağlı sendikalarımıza yönelik büyük bir operasyon yapılıyor" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a yaptığı "Adalet Yürüyüşü"nü hatırlatan Arslan, "Biz de Bolu Belediyesi'nde adalet istemek, arkadaşlarımızın haklarının verilmesini ve bu hakları ile beraber işe dönmelerini sağlamak amacıyla gerekirse planladık. İnşallah bu süreci Bolu'dan Ankara'ya kadar yürüyerek CHP Genel Merkezi önünde bu yürüyüşü tamamlamak üzere plan yapıyoruz" dedi. (BOLU/AA)