Seyyar satıcı kendini yakmak istedi

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde seyyar tablası kaldırılmak istenen Hüseyin Demir, belediye önünde kendini yakmak istedi. Demir'i ikna ederek hastaneye gönderen Belediye Başkanı Ayhan Yavuz "Sıcaklık ve orucun etkisiyle farklı bir eyleme kalkıştı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kırıkhan 15 Temmuz Meydanı'nda seyyar satıcılık yapan Hüseyin Demir'in tablasının yeri, trafiği engellediği gerekçesi zabıta tarafından değiştirilmek istendi. Zabıta ekiplerinin müdahalesine sinirlenen Demir, domates yüklü tezgahını belediye önüne getirdi ve bidondaki benzini üstüne boşaltarak kendini yakmak istedi. Demir'i, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz sakinleştirdi. Sinir krizi geçiren Demir, olay yerine çağrılan ambulansla Kırıkhan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yavuz, daha sonra, tezgahtaki domatesleri belediye çalışanlarına satarak ücretini seyyar satıcı Demir'in kayınvalidesine teslim etti.

Belediye Başkanı Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, zabıtanın trafik akışını düzeltmek için uyardığı Demir'in sıcaklık ve orucun etkisiyle farklı bir eyleme kalkıştığını söyledi.

Rızkının peşinde olan herkese desteklerinin bulunduğunu öne süren Yavuz, bu tür olayların olabileceğini, bunları hep beraber kucaklayarak ortadan kaldıracaklarını ifade etti.

(HATAY-AA)