İstanbul için 3 anket sonucu

İstanbul'da seçim iptali sonrası 3 ayrı anket çalışması yapıldı. CHP'nin masasındaki sonuçlara göre Ekrem İmamoğlu yarışı önde götürüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da 23 Haziran'da yapılacak ikinci büyükşehir belediye başkanlığı seçimi için artık son bir aya girilirken, anket sonuçları da gelmeye başladı.

CHP tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine yönelik şimdilik bir anket çalışması yaptırılmazken, çeşitli kamuoyu araştırma şirketleri tarafından yapılan anket sonuçları genel merkeze gelmeye başladı. Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre parti yönetiminin önüne gelen ilk anket sonuçları, mazbatası YSK tarafından alınan Ekrem İmamoğlu’nun önde olduğunu gösteriyor.

CHP Genel Merkezi’ne gelen bir anket sonucuna göre İmamoğlu 1,7 puan önde... Bir başka anket sonucuna göre fark 3,5 puan İmamoğlu lehine.. Üçüncü bir anketten çıkan sonuçlara göreyse İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın 5 puan önünde yarışı sürdürüyor.

CHP kaynakları, kampanya döneminin başlamasıyla farkın artacağı görüşünde.

ANA GÜNDEM EKONOMİ VE BELEDİYEDEKİ DEVASA İSRAF OLACAK

Seçmenin ana gündeminin ekonomi olduğunu belirten CHP kaynakları, İmamoğlu’nun kampanya boyunca İstanbullulara israf ekonomisi üzerinden sesleneceğini ve kentte günlük hayatı ucuzlatacak projelerinin öne çıkarılacağını söylüyor.

Yine seçim döneminde, AK Parti'nin Binali Yıldırım yerine Erdoğan'ı öne çıkarmasının aksine CHP'de Ekrem İmamoğlu üzerinden bir süreç işletilecek. Milletvekilleri ya da parti yönetiminden hiç kimsenin kampanya boyunca öne çıkmayacağı ifade ediliyor.

Etiketler istanbul CHP Anket