CHP, ABD'ye Türken Vakfı'nın kaynaklarını sordu

CHP'nin ABD temsilcisi Yurter Özcan, ABD Hazine Bakanlığı'na başvuru yaparak Türken Vakfı'nın mali kaynaklarını sordu. Vakıf 2014 yılında Ensar ve Türgez vakıfları tarafından ABD'de kurulmuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'nin ABD temsilcisi Yurter Özcan, ABD Hazine Bakanlığı'na Ensar ve Türgev vakfı tarafından kurulan Türken ABD Vakfı'na yapılan yardımları sordu.

Özcan 2014 yılında Ensar ve Türgev vakıfları tarafından kurulan vakfa yapılan bağışların kaynağını sordu. Özcan ABD Hazine Bakanlığı tarafından vakfın 11 Haziran 2014 tarihinde kar amacı gütmeyen kamu yararına vakıf statüsü verilerek vergiden muaf hale getirildiğini ifade etti.  Vakfın amacının ise 'ihtiyacı olan öğrencilere burs, yatakhane sağlamak ve kültürel programlar düzenlemek' olarak açıklandığını dile getirdi

CHP temsilcisi, ABD Vergi Dairesi raporlarına göre Türken Vakfının varlıklarının

  • 43.680.873 ABD doları (30 Haziran 2017 itibarıyla)
  • 22.278.849 ABD doları (30 Haziran 2016 itibarıyla)
  • 23.256.320 ABD doları (30 Haziran 2015 itibarıyla) olduğunu belirtti.

Özcan vergi dairesine "Ek bilgi talebimize daha fazla netlik kazandırmak amacıyla sizinle şu bilgileri paylaşmak isterim: Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye'nin en büyük 2. siyasi partisi ve ana muhalefet partisidir. CHP ABD Temsilciliği olarak ABD Adalet Bakanlığında akredite ve yabancı parti siyasi temsilcisi olarak lobi çalışmalarımızı ve finansal kaynaklarımızı düzenli olarak federal kurumlarla şeffaf bir şekilde paylaşmaktayız. Ancak tüm çabalarımıza rağmen Türken Vakfının mali kaynakları ve bağışçıları ile alakalı bilgiye ulaşamadık. Bu konuyla alakalı değerlendirmeniz ve cevabınız için peşinen teşekkür ederim." şeklinde başvuru yaparak bilgi istedi. (HABER MERKEZİ)