Mansur Yavaş belediyede araç sayısını azaltıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın talimatıyla belediyedeki araç sayıları tasarruf tedbirleri kapsamında azaltılmaya başlandı. ilk olarak EGO bünyesinde binek araç sayısı 75'ten 49'a düşürüldü.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kamu kaynaklarının etkin kullanılması amacıyla makam araçları dahil belediye birimlerindeki diğer araç sayılarında azaltılmaya gidildiği açıklandı. Mansur Yavaş’ın talimatıyla tasarruf için düğmeye basıldığı belirtilen yazılı açıklamada "Büyükşehir Belediyesi hizmet alımları konusunda tasarruf yapılması amacıyla tüm belediye birimleri, genel müdürlükler, iştirak ve bağlı şirketlerde mevcut araç sayıları azaltılmaya başlandı. Kamuda tasarruf dönemine örnek olacak çalışmalar her birimde teker teker devreye sokulurken, ilk etapta gereksiz makam araçları dahil diğer araçların sayısının ihtiyacı karşılayacak seviyeye düşürülmesi için çalışmalar hızlandırıldı" denildi.

'İLK TASARRUF ADIMI EGO'DAN'

Giderleri azaltma hedefleri doğrultusunda ilk olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü tarafından tasarruf uygulamasına geçildiği belirtilen açıklama şu şekilde devam etti: "EGO Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan binek araçların sayısını azaltarak, 75 olan araç sayısını 49’a düşürdü. Sadece EGO Genel Müdürlüğü’ndeki araç tasarrufuyla Büyükşehir Belediyesi’nin yılda 700 bin lira tasarruf sağlaması ve elde edilen gelirin Ankaralılara hizmet olarak götürülmesi planlanıyor." (DUVAR)

Etiketler Tasarruf ego manşur