Bylock mağduru hakim kalbine yenik düştü

İstanbul Bakırköy Adliyesi hâkimlerinden Lale Yıldız geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat etti.

Google Haberlere Abone ol

ELVAN YILMAZ

ÇORUM - 2017 yılında Bylock soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan ancak Bylock kullanıcısı olmadığı ortaya çıkınca daha sonra göreve iadesine karar verilen Bakırköy Adliyesi 13. Asliye Ceza Mahkemesi hâkimi 52 yaşındaki Lale Yıldız geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

FETÖ mağduru Yıldız, için bugün Bakırköy Adliyesi önünde cenaze töreni düzenledi. Törene Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Sırrı Topluyıldız, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, mesai arkadaşları ve ailesi katıldı.

ByLock kullandığı iddiası ile açığa alınmıştı

Törende konuşan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Sırrı Topluyıldız, " Çok güzel bir insandı. İyi bir hâkimdi. Hak ve adaleti dağıtma endişesi taşıyan, bu şekilde çalışan bir kardeşimizdi. Genç yaşta kalp rahatsızlığı nedeniyle uzun süre tedavi görmüştü. Çok zor bir hayatı oldu. Kendisi ile Anadolu Adliyesi'nde birlikteydik. Herkesin gerçekten sevdiği saydığı, attığı imzaya güvenilen bir arkadaşımızdı kardeşimizdi. Ailesine büyük sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun. Allah rahmet eylesin" dedi.

Hayatını kaybeden hâkim Lale Yıldız’ın memleketi olan Çorum’da toprağa verileceği öğrenildi.