Veli Encü gözaltına alındı

Roboski katliamında yakınlarını kaybeden Veli Encü, evinin askerler tarafından basılarak gözaltına aldığını duyurdu. Encü, "Askerler evimi arayıp her şeyi yerle bir ettiler anneme ve eşime hakarette buldular" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Roboski katliamında bir kardeşi olmak üzere 34 yakınını kaybeden Veli Encü gözaltına alındı. Gözaltına alındığını sosyal medya hesabından duyuran Encü, evde arama yapan askerlerin annesine ve eşine hakaret ettiğini yazdı.

Yakınlarından edinilen edinilen bilgiye göre Veli Encü, ifadesi alınmak üzere Cizre’ye götürüldü. Evde arama yapan askerlerin duvarda fotoğrafı asılı bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la alay ettiği, bu yüzden evde bulunanlarla askerler arasında tartışma çıktığı belirtildi. Veli Encü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı: “Şu an gözaltına alındım. Askerler evimi arayıp her şeyi yerle bir ettiler anneme ve eşime hakarette buldular. Askerler tarafından yapılan aramada evimi altına üstüne getirdiler. Anneme bağırıp devlet size elektrik su verdiler deyip bağırıyorlardı. Onlar 34 canımızı aldılar.” (HABER MERKEZİ)