Suruç'ta tarım işçilerine ateş açan polislere soruşturma

Suruç'ta tarım işçilerini taşıyan minibüse polislerce ateş edilmesi ile ilgili soruşturma başlatıldı. Polisin açtığı ateş sonucu 5 kişi yaralanmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Urfa Valisi Abdullah Erin, Suruç ilçesinde kontrol noktasında polis tarafından açılan ateşte 5 kişinin yaralanmasına ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldığını bildirdi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Erin ve İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu ile 4 gün önce vurulan tarım işçilerinin bir kısmını tedavi gördükleri Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bir kısmını ise evlerinde ziyaret etti.

Erin, olayı o sırada minibüste bulunanlardan da dinledi. Erin, bir süre sohbet ettiği kişilerin durumu hakkında İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş'tan bilgi aldı.

Erin, şöyle devam etti:

“Konu araştırılma ve soruşturma için Cumhuriyet Savcılığımıza intikal etmiş durumda. Vatandaşlarımıza karşı haddi aşan bir tutum içinde olan güvenlik görevlileri hakkında hem adli hem de idari soruşturma başlatılmıştır. Olayda mağdur olan vatandaşların sıkıntılarını telafi etmek için gereken yapılacaktır. Devlet sizin yanınızdadır. Ne gerekiyorsa yapılacaktır. Hepimize büyük geçmiş olsun.”

Suruç’ta 4 gün önce kontrol noktasında polis tarafından açılan ateşte minibüsteki 5 kişi yaralanmıştı. (ŞANLIURFA/AA)