Savcı Mehmet Selim Kiraz davasında ağırlaştırılmış müebbet talebi

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmesiyle ilgili davada, tutuklu 2 sanık için "Anayasayı ihlal" ve "kasten öldürme" suçlarından ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet, diğer suçlardan da 25'er yıla kadar hapis cezası istendi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın, DHKP-C'liler tarafından makamında rehin alınarak öldürülmesiyle ilgili 4'ü tutuklu 14 sanığın yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Savcı, iki sanığın ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, davayı 28 Haziran'a erteledi.

İstanbul 27'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan mütalaa okundu.

Mütalaada, tutuklu sanıklar Mustafa Koçak ve Murat Canım'ın, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "kasten öldürme" suçlamalarından ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi.

Canım ve Koçak'a "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan 2 yıldan 7 yıla, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla ve "ateşli silahlar kanununa muhalefet" suçundan da 1 yıldan 3 yıla olmak üzere toplam 10 yıl 6 aydan 25 yıla kadar hapis cezası verilmesi talep edildi.

Tutuklu sanıklardan Mithat Öztürk ve Cengiz Özel ile tutuksuz sanık Deniz Özel'in, "üye olmamakla birlikte silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenen mütalaada, davanın aranan 9 sanığıyla ilgili dosyanın ise ayrılması ve başka bir esas numarası verilerek yürütülmesi istendi.

TANIKLARIN DİNLENİLMESİ TALEBİ REDDEDİLDİ

Savcının esas hakkındaki mütalaasını okumasının ardından sanıkların ve avukatların talepleri alındı. Esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma için süre isteyen sanıklar, tahliye talebinde bulundu. Sanık avukatları da adli kontrol hükümlerinin yeterli olacağını belirterek, müvekkillerinin tahliye edilmesini talep etti.

Taleplerin ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Murat Canım, Mithat Öztürk, Cengiz Özel ve Mustafa Koçak'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Tanıkların dinlenilmesi taleplerini reddeden mahkeme heyeti, sanıklara ve avukatlarına esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre vererek davayı 28 Haziran'a erteledi. (İSTANBUL/AA)