Erdoğan: Hepimiz 82 milyonluk Türkiye gemisinin yolcularıyız

TBMM'deki iftarda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün topluma "Türkiye ortak paydası altında bir araya gelme" çağrısı yaptı. Erdoğan, "O meşhur benzetmeyle, hepimiz 82 milyonluk Türkiye gemisinin yolcularıyız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclisin Şeref Kapısı önündeki alanda eski ve yeni milletvekillerine iftar verdi.

İftara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, eski Meclis başkanları, bakanlar, milletvekilleri, kuvvet komutanları ve eski milletvekilleri katıldı.

'İHTİLAFLARIN GİRDABINA KAPILDIĞIMIZDA KAZANIMLARI KAYBETTİK'

İftardaki konuşmasında Meclis'in Kurtuluş Savaşı'nı yönettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yine bu Meclisimiz, 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü teröristlerin uçaklarla, tanklarla, bombalarla yaptıkları saldırılar karşısında dimdik ayakta durmuş, milletimizin kendisine verdiği emanete sıkı sıkıya sahip çıkmıştır. Dolayısıyla bu Meclis, dünyada çifte gazilik unvanına sahip belki de tek Meclistir" dedi.

"Türkiye'nin gücünün, şartlar ne olursa olsun meselelerini demokrasi ve hukuk içinde çözme iradesine sahip çıkma kararlılığından geldiğini" söyleyen Erdoğan, "Cumhuriyet tarihini şöyle gözden geçirdiğimizde milli birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ön planda tuttuğumuz her dönemde çok büyük atılımlar gerçekleştirdiğimizi görüyoruz. Yine ne zaman kendi içimizdeki ihtilafların girdabına kapıldıysak kazanımlarımızı tehlikeye attık hatta kaybettik" diye konuştu.

'BİRLİKTE HAREKET ETTİK VE BU OYUNLARI BOZDUK'

"Bin yıllık vatanımız olan bu toprakları elimizden almak için her şeyi yaptılar, hâlâ yapıyorlar" diyen Erdoğan, "Son dönemde, özellikle de son 6 yıldır, diğer ülkeler ve toplumlar için oynanan oyunların çok daha fazlası bize de uygulanmaya çalışıldı. Bunun için terör örgütlerinden ekonomik tetikçilere kadar ellerindeki tüm imkanları kullandılar. Hamdolsun, milletimizle, milli iradenin temsilcisi olan Meclisimizle, kurumlarımızla birlikte yekvücut olduk, birlikte hareket ettik ve bu oyunları bozduk" ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki siyaset kültürünün zaman zaman çok sert tartışmaları, çekişmeleri, rekabeti beraberinde getirebildiğini belirten Erdoğan, "Ama başarı için her yolu mübah görenleri asla mazur göremeyiz. Siyasi veya şahsi çıkarları için darbecilerle, küresel güçlerle, terör örgütleriyle birlikte hareket etme yoluna gidenlere milletimize hiçbir zaman itibar etmemiştir" dedi.

'MİLLETİN CESARETİNİ BİZ DE ORTAYA KOYMALIYIZ'

Türkiye'nin güvenlikten ekonomiye her alanda kritik bir dönemden geçtiğini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Milletimizin 15 Temmuz'da darbeciler karşısında gösterdiği cesareti, dirayeti, ülkeyi yönetenler olarak bizim de kendi tercihlerimizle ortaya koymamız şart. İşte bunun için 82 milyon vatandaşımızın her birini 'Türkiye ortak paydası' altında bir araya gelmeye davet ediyoruz. Demokrasinin ve hukukun kuralları içinde yürüttüğümüz siyasi rekabet, bu büyük birlikteliğin engeli değil, tam tersi zenginliği olmalıdır. O meşhur benzetmeyle, hepimiz 82 milyonluk Türkiye gemisinin yolcularıyız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan iftar programının ardından TBMM Başkanı Şentop'un makamına geçti. Erdoğan, ziyaretinin ardından Meclisten ayrıldı. (ANKARA/AA)