YSK: Yedek üyeli kararlar anayasaya uygun

İstanbul seçimi iptali kararını yedek üyelerin katılımıyla alan Yüksek Seçim Kurulu, buna ilişkin itirazı reddetti. YSK kararında şöyle denildi: "Somut olay itirazında seçimin sonunda verilecek tutanaklara karşı yapılan itirazlarda 298 sayılı kanunun 113/3 maddesi uyarınca üye tam sayısı olan 11 üye ile toplanıp karara bağlanacağından Anayasa'ya aykırı değildir."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İstanbul'da seçimin iptal edilmesi kararının dört yedek üyenin de oy verdiği toplantıda alınmış olmasıyla ilgili itirazı değerlendirerek karar açıkladı. YSK'nin açıklamasında, 11 üye ile karar alınmasının anayasaya aykırı olmadığı ifade edildi. İstanbul kararı, dördü yedek toplam 11 üyenin katıldığı toplantıyla alınmıştı.

YSK, İstanbul seçimlerinin iptali ile ilgili yedek üyelerinin de oy kullanmasına karşı itirazlara ilişkin kararını açıkladı. YSK'nin İstanbul seçimlerini iptal kararı aldığı toplantıya yedek üyelerin de katılması Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesiyle tepkilere neden olmuştu. Yedek üyelerin oy kullanmasına karşı yapılan itirazı reddeden YSK, gerekçeli kararında uzun süredir 11 üye ile toplantı yaptığını açıkladı. Kararda şu ifadelere yer verildi: "Somut olay itirazında seçimin sonunda verilecek tutanaklara karşı yapılan itirazlarda 298 sayılı kanunun 113/3 maddesi uyarınca üye tam sayısı olan 11 üye ile toplanıp karara bağlanacağından Anayasa'ya aykırı değildir." (HABER MERKEZİ)