İHD: Annelerin sesine kulak verin

Cezaevlerinde açlık grevi ve ölüm orucu eylemlerine devam eden tutukluların aileleri İHD'yi ziyaret etti. Annelerin ziyareti sırasında konuşan İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, "Herkesin annelerin sesine kulak vermesini istiyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması için açlık grevi ve ölüm orucu eylemini sürdüren tutukluların anneleri Meclis'te başladıkları eylemlerini HDP Genel Merkezi'nde sürdürüyor. Sivil toplum örgütlerini ziyaret eden anneler İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkezi'nde basın açıklaması yaptı.

'ANNELERİN PROTESTO HAKKINA SAYGI GÖSTERİN'

Annelerin ziyareti sırasında konuşan İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, "Herkesin annelere, annelerin sesine kulak vermesini istiyoruz" dedi. Türkdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "80'li yıllardan sonra hapishane önünde anneler çocukları için çok direndiler. Şimdi de Türkiye'de hapishanelerde devam eden açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla protesto haklarını sürdürüyorlar. Özellikle Gebze, İstanbul, Diyarbakır ve birçok farklı kentte annelere yönelik polislerin müdahalesinin kabul edilemez olduğunu, işkence ve kötü muamele yasağına aykırı fiillerin annelere uygulandığını üzülerek gördük. Bir kez daha İçişleri Bakanlığını bu konuda uyarıyoruz. Annelerin protesto hakkına saygı gösterin buna uymak durumundasınız."

'HERKESİ ANNELERİN SÖZÜNÜ DİNLEMEYE DAVET EDİYORUM'

"Adalet Bakanlığı'na çağrı yapmak istiyoruz.Türkiye'de kanunlar uygulanacaksa bütün hapishanelerde uygulanmalıdır. İmralı hapishanesinde de Abdullah Öcalan ve 3 mahpus, avukatlarıyla ve aileleri ile düzenli bir şekilde görüşebilmeli, diğer mahpusların sahip olduğu bütün haklardan yararlanmaları gerekir. Hükümeti, devlet yetkililerini, dünya kamuoyunu, annelerin sesine kulak vermeye davet etmek istiyorum. Herkesi annelerin sözünü dinlemeye davet ediyorum."

'SAÇLARINDAN SÜRÜKLENEN TÜM ANNELER ADINA BURDAYIZ'

Diyarbakır'dan Ankara'ya açlık grevlerinin sonlanması için görüşmeler yapmak için gelen Nezahat Teke, “Sokaklarda direnen yeri geldiğinde dayak yiyen saçlarından sürüklenen tüm anneler adına buradayız" dedi. Meclis'e seslerini duyurmak için gittiklerini belirten Teke sözlerine şöyle devam etti: "Adalet Bakanı açıklama yaptı, 'İmralı için engel yok' dedi. Eğer engel yoksa, bizim için saniyeler önemliyken neden şimdiye kadar İmralı ile görüşme gerçekleştirilemedi. Anneler evlatları için direniyor. Biz tekrar çağrı yapıyoruz. Geç olmadan cenazeler cezaevlerinden çıkmadan, annelerin yüreği bir daha yanmadan bir şeyler yapılsın. İmralı görüşmesi gerçekleşsin. Ankara'dayız çünkü burası çözüm yeri ve artık sözün bittiği yerdeyiz. Annelerin yanan yüreğinin sesini herkes duysun.” (DUVAR)