Acılı babanın sesi oldu, ifadeye çağrıldı

Kızı Rabia Naz Vatan’ın, iddia edildiği gibi intihar etmediğini, bir arabanın çarpması sonucu hayatını kaybettiğini savunan baba Şaban Vatan’ın sesini sosyal medyadan duyuran Metin Cihan, emniyete çağrıldı. İfadeye neden çağrıldığını bilmediğini söyleyen Cihan, 'Endişeli değilim. Mesele Rabia Naz Vatan ise yaptığıma değer' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Giresun’un Eynesil ilçesinde, 12 Nisan 2018 tarihinde evinin önünde yaralı olarak bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümünün ardından baba Şaban Vatan’ın adalet mücadelesine sosyal medyadan destek veren çevirmen Metin Cihan, ifade vermek üzere emniyete çağrıldı.

Metin Cihan, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı, “İfade vermek üzere emniyete çağrıldım. hakkımda şikayet varmış. basın-yayın suçu dediler. detayları bilmiyorum. yarın sabah ifade vermeye gideceğim. sonrasında bilgilendiririm.”

Sosyal medya hesabı üzerinden yurttaş gazeteciliği yapan çevirmen Metin Cihan, kendisi hakkında kimin neden suç duyurusunda bulunmuş olabileceğiyle ilgili sorumuza şu yanıtı verdi: “Mesele ne olabilir bilmiyorum ama Rabia Naz konusu olduğunu tahmin ediyorum. Tıpkı baba Şaban Vatan’a yaptıkları gibi ismi geçen şahıslar şikayette bulunmuş olabilirler. Ben babanın iddialarını dile getirdim ve onları yaymaya çalıştım. Bugüne kadar Şaban Vatan’ın sesini duyurmaya çalıştığım için önce sosyal medyada troll hesaplar beni itibarsızlaştırılmaya çalıştılar, şimdi de ifadeye çağrılıyorum. Bütün bunlar beni vazgeçiremedi, yine vazgeçiremez. Yarın karakola gideceğim. Benim açımdan endişelenecek hiçbir şey yok. Yaptığıma değer.” (HABER MERKEZİ)