ODTÜ arazisinde 'Truva Atı KYK' inşaatı başladı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, ODTÜ'de öğrenci yurdu yapımı için 49 yıllığına bedelsiz olarak Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na tahsis edilen arazide 'Truva Atı KYK' inşaatının başladığını duyurdu. Oda Başkanı Candan, "Bu yurt iktidarın ODTÜ geleneğini yok edecek Truva atının mekansallığıdır” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)'de yurt yapımı için 49 yıllığına Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bedelsiz tahsis edilen arazide inşaatın başladığını duyurdu.

'AĞAÇ KATLİAMINA İZİN VERMEYECEĞİZ'

ODTÜ Kent Alanı ile Teknokent Spor Salonu arasında 'Truva Atı KYK' adıyla inşaatın yapımına başlandığını yazılı açıklamayla duyuran mimarlar, “ODTÜ’yü ideolojik olarak parçalamalarına ve ağaç katliamına izin vermeyeceğiz. Her türlü hukuksal süreç dahil olmak üzere ODTÜ geleneğini sahipleniyoruz. Tüm ODTÜ'nün haykırdığı gibi bir daha söyleyelim, Verşan Kök ODTÜ'ye rektör olamaz” dedi.

'KÖK'ÜN KYK İLE AÇTIĞI YOL ODTÜ'NÜN YOLU DEĞİLDİR'

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ODTÜ Koruma Amaçlı İmar Planı davalarının devam ettiğini hatırlatarak şunları söyledi: “Öğrencilerin ve öğretim üyelerinin boykotunun ardından KYK yurdunun inşaatı başlatılmıştır. ODTÜ’nün ekolojik ve yönetim bütünlüğünü bozacak ODTÜ’nün bağrına saplanacak bu hançeri reddediyoruz. Her türlü hukuksal süreç dahil olmak üzere ODTÜ geleneğini sahipleniyoruz. Bu hançerin konulması sürecinde meslektaşlarımızın görev almamasının kamusal bir görev olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Verşan Kök’ün KYK ile açtığı yol ODTÜ’nün yolu değildir. Bu yurt iktidarın ODTÜ geleneğini yok edecek Truva atının mekansallığıdır.”

NE OLMUŞTU?

14 Eylül 2018 tarihinde Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) kampüsü içerisinde yer alan 40 dönüm arazinin yurt yapımı için Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bedelsiz olarak tahsis edildiğini açıklamıştı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi ODTÜ yönetimi ile KYK arasında imzalanan protokola mahkeme kararıyla ulaşmıştı. (DUVAR)

ODTÜ arazisi 49 yıllığına KYK'ya devredildi!ODTÜ arazisi 49 yıllığına KYK'ya devredildi!