Efeler Belediye Başkanı: Biraz daha jeotermal enerji santrali kurarsanız öleceğiz

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Aydın'da 35 jeotermal enerji santrali olduğunu söyledi. Atay, "Biraz daha jeotermal enerji santrali kurarsanız biz öleceğiz, kanser olacağız. Siz çok para kazanacaksınız diye biz ölmek zorunda mıyız?" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aydın'ın Efeler İlçe Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, "Jeotermal Kaynakların Kümülatif Etki Değerlendirmesi Projesi" kapsamında, Germencik ilçesinde gerçekleştirilen çalıştaya katıldı. Çalıştayda konuşma yapan Atay, enerjiye değil, "insanı, inciri, zeytini ve kestaneyi yok eden vahşi elektrik üretimine" karşı olduklarını belirtti.

Aydın'da 35 jeotermal enerji santralinin olduğunu hatırlatan Atay, "Biraz daha jeotermal enerji santrali kurarsanız biz öleceğiz, kanser olacağız. Siz çok para kazanacaksınız diye biz ölmek zorunda mıyız? Benim ilçe sınırlarım içerisinde kimseye tavsiye etmiyorum, sakın santral ruhsatı alınmasın. Bunun yapılmaması için her türlü çabayı gösterecek bir kamu görevlisiyim" dedi.

'YAŞAM HAKKIMIZI KİMSEYE ÇİĞNETMEYECEĞİZ'

"Bunu bir tehdit olarak değil, yaşama isteğimiz olarak algılayın" diyen Atay, "Biz sağlıklı yaşamak istiyoruz. Uzman arkadaşlarımız, profesörler içinizden biriniz çıkıp da 'jeotermallerden çıkan gazlar insanlığa ve doğaya zarar vermiyor' diyebiliyorsa sözlerimi geriye alıyorum. Eğer demiyorsa yaşam hakkımızı kimseye çiğnetmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Proje Koordinatörü Gaye Devrim Şener de proje kapsamında çeşitli alanlardan 25 uzmanın bir araya geldiğini, uzmanlar olarak Büyük Menderes ve Gediz Havzası'nda yer alan jeotermal kaynakların etkilerini değerlendireceklerini ve oluşturacakları raporu ilgili kurumlarla paylaşacaklarını söyledi. (AYDIN/AA)

'İnsanların JES’in zararlarını bilmesi gerekir''İnsanların JES’in zararlarını bilmesi gerekir'