Ankara'da milli bayramlarda toplu ulaşım ücretsiz olacak

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, toplu ulaşımın dini bayramların yanı sıra milli bayramlarda da ücretsiz olmasına ilişkin öneriyi kabul etti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde dini bayramlarda ücretsiz olan toplu ulaşım hizmetlerinin, milli bayramlarda da ücretsiz verilmesi önerisi oy birliğiyle kabul edildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında toplandı. Meclise, başkanlık yazısıyla getirilen "dini ve milli bayramlarda toplu ulaşım araçlarının vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet vermesi" teklifi, bütün partilerin oyuyla kabul edildi.

Karara göre EGO otobüsleri, raylı sistemler ve teleferik hattından oluşan toplu taşıma araçları, milli bayramlarda saat 06.00'dan 24.00'e kadar ücretsiz hizmet verecek. İlk ücretsiz yolcu taşıma hizmeti, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda hayata geçirilecek.

Meclise sunulan ve onaylanan Başkanlık yazısında, şu ifadelere yer verildi:

“Dini bayramlarımız olan Ramazan ve Kurban Bayramlarında vatandaşlarımızın ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla EGO Otobüsleri ile yapılan toplu taşıma hizmeti ücretsiz olarak verilmektedir. Vatandaşlarımız tarafından ülkemizde resmi tatil olarak kutlanmakta olan milli bayramlarımızda da toplu taşıma hizmetinin ücretsiz olarak verilmesi yönünde yoğun talepler gelmektedir. Bu nedenle yıl içerisindeki tüm dini ve milli bayram günlerinde saat 06.00’dan başlayarak gece saat 24.00’a kadar EGO Otobüsleri, Raylı Sistemler ve Teleferik hattı ile ücretsiz toplu taşıma ücreti yapılabilmesi konusunda…”

YILMAZ'IN YERİNE KOCA MECLİS ÜYESİ SEÇİLDİ

Büyükşehir Belediye Meclisinde Pursaklar Belediye Başkanlığından istifa eden Ayhan Yılmaz'ın yerine Yüksek Seçim Kurulu'ndan gelen yazıya istinaden yedek üye Burak Koca meclis üyesi olarak seçildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, 9'uncu birleşim için yarın 16.00'da toplanacak. (DUVAR)