Afrika gazetesi davasında beraat kararı

Afrika gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yer aldığı karikatür yayını nedeniyle hakkında açılan hakaret davasından beraat etti. Bugün görülen duruşmada gazete çalışanları Ali Osman Tabak ile Şener Levent dava sonucunda suçsuz bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yayımlanan günlük gazete Afrika, “Yabancı devlet büyüklerine hakaret ve KKTC ile Türkiye’nin arasını açmak” suçlamasıyla bugün görülen davada beraat etti. Afrika gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent ve Direktör Ali Osman Tabak aleyhine açılan karikatür/ kolajla ilgili ceza davası bir yıldır devam ediyordu.

Yerli ve yabancı basının da ilgi gösterdiği davayla ilgili karar bugün öğleden sonra Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Cenkay İnan tarafından okundu. Sanıklar hakkında beraat kararı verdi.

KARİKATÜRÜN HAKARET İÇERDİĞİ İDDİASI

Afrika adına Tacan Reynar ve Mine Atlı’nın avukatlığını üstlendiği dava dönemin TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay tarafından “Kıbrıs Türk halkı” adına

açılmıştı. Dönemin TC Başbakan Yardımcısı ve Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Bakanı Recep Akdağ da “Mahkum olmaları için şahsen gereğini yapacağım”

açıklamasında bulunmuştu.

Dava konusu karikatür/kolaj 21 Aralık 2017’de Afrika Gazetesi’nde “Yunan gözüyle” başlığı altında yayınlanmıştı. Savcılık 25 tanık, Afrika Gazetesi ise 14 tanık göstermiş, aralarında gazetecilerin ve akademisyenlerin de olduğu tanıklar mahkemede dinlenmişti.

Kolaj, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı konu alıyordu ve hakaret içerdiği iddia ediliyordu. (Kaynak: Yeni Düzen)