Adana Valiliği: Haluk Savaş'a pasaport verilecek

Adana Valiliği'nden yapılan açıklamada KHK'li kanser hastası Prof. Haluk Savaş'a pasaport verileceği duyuruldu. Savaş'a pasaport verilmesi için geçtiğimiz günlerde bir kampanya başlatılmış ve konu Meclis gündemine taşınmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana Valiliği, KHK'li kanser hastası Haluk Savaş'a pasaport verileceğini açıkladı.

Valilik yaptığı açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya platformlarında yer alan 'Yurt dışında kanser tedavisi olmak isteyen KHK'lı Prof. Dr. Haluk Asuman Savaş'ın pasaport başvurusu mahkeme kararına rağmen reddedildi' başlıklı haberle ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına 15.05.2019 tarihinde Valiliğimizce yapılan açıklamaya ek basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Yapılan değerlendirme sonucunda adı geçen şahıslara 5682 Sayılı Pasaport Kanunun 22. maddesi gereğince istisnai haller kapsamında pasaport düzenlenecektir" dedi.

Prof. Dr. Haluk Savaş, mahkeme tarafından hakkında beraat kararı çıkmasına rağmen kendisine pasaport verilmediğini söylemiş ve "Yaşam hakkımı istiyorum" açıklamalarında bulunmuştu. Savaş, kendisine pasaport verilmediğini açıkladıktan sonra 9 aylık ömrünün kaldığını söyleyerek tedavi için yurt dışına gitmesine izin verilmesini istemişti. Savaş'ın durumu Meclis gündemine de taşınmıştı. (HABER MERKEZİ)

KHK'li kanser hastası akademisyene pasaport engeli: Yaşama hakkıma ulaşmaya çalışıyorumKHK'li kanser hastası akademisyene pasaport engeli: Yaşama hakkıma ulaşmaya çalışıyorum