Şair Şükrü Erbaş'tan Muhittin Böcek'e çağrı

Şükrü Erbaş, 'Altın Portakal Şiir Ödülü için çağrıda bulundu: Böcek'e açık ve kısacık mektubumdur.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şair Şükrü Erbaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e, Menderes Türel yönetimi tarafından 2014 yılında iptal edilen 'Altın Portakal Şiir Ödülü'nün yeniden başlatılması ve Antalya Sanatçılar Derneği'ne eski yerinin verilmesi için çağrıda bulundu.

Erbaş "Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e açık ve kısacık mektubumdur" şeklinde başlayan çağrısında "Şiirimizde çok değerli bir yere sahip olan Altın Portakal Şiir Ödülü / Sempozyumu yeniden başlatılmalıdır. Ödül verildiği halde sempozyumu yapılmayan Şeref Bilsel'in sempozyumu ile başlamalıdır bu önemli sanat/edebiyat buluşması. İkinci isteğim ve önerim de, polis ve zabıta saldırısıyla onur kırıcı bir biçimde boşaltılan ANSAN'ın eski yeri Antalya Sanatçılar Derneği'ne yeniden verilmelidir. Benim, kent adına yönetiminizden beklediğim en özel istekler bunlardır" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Altın Portakal Şiir Ödülü 1997 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı işbirliğiyle düzenlenerek 18 yıl aralıksız devam etmişti. 18. Altın Portakal Şiir Ödülü'nün sahibi Şeref Bilsel için düzenlenmesi planlanan sempozyum  Antalya Kültür ve Sanat Vakfı'nın (AKSAV) iflası, Büyükşehir Belediyesi'nin ödülü sahiplenmemesi nedeniyle yapılamamıştı. Antalya Sanatçılar Derneği'nin Kalekapısı'nda bulunan lokali polis ve zabıta yoluyla tahliye edilerek, dernek lokali şehit ailelerine verilecek ifadesiyle belediye şirketi EKDAĞ'ın işletmesine verilmişti. (Kaynak)