İYİ Parti: AK Parti takiyeye girişti

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, AK Parti'nin başta söylediği her şeyin tersini yaptığını ifade ederek, "AK Parti, dünyada belki de örneğine rastlanmayacak şekilde, mevcudiyet nedeni olan milletine karşı takiyeye girişen bir parti olarak şimdiden siyasi tarihteki yerini almıştır" dedi. Paçacı, AK Parti'nin YSK’yi kendi partisinin 'seçim başkanlığı' haline dönüştürdüğünü ve serbest seçimlerin içini boşalttığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti'nin 19 Mayıs’ta Milletvekillerinin de katılımıyla Genel İdare Kurulunu Samsun’da toplayacağı, 25 Mayıs’ta da Tüzük Kurultayı yapacağı açıklandı. İYİ Parti Başkanlık Divanı sonrası Genel Sekreter Cihan Paçacı yaptığı basın açıklamasında AK Parti'nin başta söylediği her şeyin tersini yaptığını, 'takiyeye' giriştiğini ifade etti ve "Son günlerde yaşanan İstanbul Seçimlerinin yenilenmesi faciası, Yüksek Seçim Kurulu’nun AK Partinin yargısı gibi hareket etmesi bardağı taşıran damlalar olmuş, bu kötü gidişi hızlandırmıştır" dedi.

Paçacı'nın açıklamasında,  "AK Parti, milletimizin demokrasiye ve milli iradeye olan hassasiyetini keşfederek, bu değerlere hizmet etmek yerine, maalesef, bunları istismara yönelmiş, sanal demokrasi ve milli irade düşmanları yaratarak, kendisinden farklı düşünen bütün kesimleri 'Demokrasi ve milli irade düşmanı' ilan etmiştir" ifadesi yer aldı. Açıklamada özetle şöyle denildi:

'TÜM İLKELERİYLE ÇELİŞKİYE DÜŞTÜ'

"AK Parti, dünyada belki de örneğine rastlanmayacak şekilde, mevcudiyet nedeni olan milletine karşı takiyeye girişen bir parti olarak şimdiden siyasi tarihteki yerini almıştır.

İktidara geldikten sonra, başta söylediği her şeyin tersini yapmış, vaz ettiği tüm ilke ve söylemleri ile çelişkiye düşmüştür. AK Parti önce, hukuk, adalet demiştir; sonra hukuka uymak yerine hukuku kendisine uydurmuş, yasaların objektifliği ve tarafsızlığını göz ardı ederek 'AK Partilinin hukuku', 'Ötekilerin hukuku' ayrımını yaratmıştır. Hakim ve savcıları adeta partinin memurları haline getirmiş, yüksek yargı organlarını, baroları tehdit etmekten geri durmamıştır. AK Parti önce, demokrasi ve milli irade demiştir; sonra kendi iradesini, milletin iradesinin önüne geçirmiştir.

YSK’yı kendi partisinin “Seçim başkanlığı” haline dönüştürmüş, son İstanbul Seçimlerinde takındığı tavırla sandığı yok saymış, serbest seçimlerin içini boşaltmıştır."

'MİLLETİN DEMOKRASİYE İNANCI KALMADI'

"Üzülerek belirtmeliyim ki, gelinen nokta şudur: AK Partinin bu ikiyüzlü tutumu dolayısıyla milletimizde yargıya olan güven, demokrasiye olan inanç, gelirin hakça paylaşılması ve geleceğe olan umut ortadan kalkmış, vatandaşın siyasal sisteme olan itimadı ve saygısı kalmamıştır. Son günlerde yaşanan İstanbul Seçimlerinin yenilenmesi faciası, Yüksek Seçim Kurulu’nun AK Parti'nin yargısı gibi hareket etmesi bardağı taşıran damlalar olmuş, bu kötü gidişi hızlandırmıştır."

"Maalesef, AK Parti, tek adam rejimi ve ele geçirdiği sonsuz iktidar gücü ile “güç zehirlenmesi” hastalığına tutulmuştur. Bırakın farklı sesleri muhafaza etmeyi, bu sesleri susturmak üzere her yolu mübah sayan siyasi sapkınlığın içine düşmüştür. Sayın Genel Başkanımızın, bir gece vakti, evinin önüne kadar giden şer güçler, Sayın Kılıçtaroğlu’nu linç etmek üzere kalkan eller, atılan nefret çığlıkları ve gazeteci Yavuz Selim Demirağ'a öldürme kastıyla vurulan sopalar, toplumumuzu büyük bir kaygıya ve korkuya sevk etmiştir. Maalesef, saldırganlar, hukuk önünde cezasız kalmıştır. Yargının jet hızıyla verdiği beraat kararları ile, muhalefete “ayağınızı denk alın”, “haddinizi aşmayın”, saldırganlara da “ne yaparsanız yapın, AK Parti arkanızdadır” mesajı verilmektedir. Bu konuda hükümeti ve hükümet yetkililerini bir kez daha uyarıyoruz. Bu vebalin altından kalkamazsınız, bu ateş herkesi yakar." (HABER MERKEZİ)

Etiketler YSK iyi parti paçacı