Gazeteci İdris Özyol saldırıya uğradı

Gazeteci İdris Özyol, Antalya'da saldırıya uğradı. ÇGD, MHP Muratpaşa İlçe Başkanı Talu Bilgili'nin Özyol'u tehdit ettiğini belirterek, "Bilgili hakkında savcıları göreve davet ediyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'da yayımlanan Akdeniz'de Yeni Yüzyıl gazetesinin köşe yazarı İdris Özyol, bu akşam bir grubun saldırısına uğradı. Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şubesi, saldırıdan önce Özyol'u tehdit ettiği gerekçesiyle MHP Muratpaşa İlçe Başkanı Talu Bilgili hakkında, savcılara soruşturma açma çağrısı yaptı.

'ÖZYOL DA BİLGİLİ'NİN TEHDİTLERİNDEN NASİBİNİ ALMIŞTI'

Gazeteci İdris Özyol, bu akşam çalıştığı gazetenin önünde bir grup tarafından saldırıya uğradı. Yaralanan Özyol’un hastaneye kaldırıldı. ÇGD Akdeniz Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamada, MHP Muratpaşa İlçe Başkanı Talu Bilgili'nin Özyol'un da aralarında olduğu gazetecileri tehdit ettiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Muratpaşa Belediyesi Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısı sırasında CHP grubunun, idam edilen devrimciler Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın posterini asması üzerine yaşanan tartışma, tüm gazetecilerin gündemi olmuştu. MHP İlçe Başkanı Talu Bilgili’nin, gerek mecliste gerekse de sonrasında yaptığı tehditler, birçok gazetede haberleştirildi. Konuyu köşe yazıları ve sosyal medya paylaşımlarına taşıyan gazeteci İdris Özyol da Bilgili’nin tehditlerinden nasibini almıştı."

'SAVCILARI GÖREVE DEVAM EDİYORUZ'

"Bugün ise tehditler adresini buldu! Kimliği henüz bilinmeyen (!) bir grup, çalıştığı gazetenin önünde İdris Özyol’a saldırarak öldüresiye dövdü" denilen açıklama şöyle devam etti:

Kalabalık grup Özyol’u orada bırakarak olay yerinden uzaklaştı. Yaralanan gazeteci tedavi altına alındı. Taş devri zihniyetini taşıyan saldırganların derhal yakalanması talebiyle İdris Özyol’a yapılan saldırıyı kınıyoruz. Özyol ve diğer gazetecilere tehditler savuran MHP İlçe Başkanı Talu Bilgili hakkında savcıları göreve davet ediyoruz. Gazetecilerin hedef gösteren, saldırganları kışkırtan kim varsa hesap vermelidir. ÇGD olarak bu konunun takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz. Yaralanan arkadaşımız İdris Özyol’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." (HABER MERKEZİ)

MHP'li başkandan ölüm tehdidi: Seni delik deşik edeceğimMHP'li başkandan ölüm tehdidi: Seni delik deşik edeceğim