Yeneroğlu Hande Fırat'ı yalanladı: Off the record görüşmeyi düşük cümlelerle vermiş

Mustafa Yeneroğlu, Hande Fırat'ın yazısında kendisinin AK Parti'deki görevlerinden istifa ettiğine ilişkin iddialara sosyal medyadan yanıt verdi. İddiayı yalanlayan Yeneroğlu, "Bunun ötesinde tüm spekülasyonlar gerçek dışı. Ben Ak Partiliyim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın, 'Yeneroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eleştirileri sonrası istifa yazısını yetkililere verdi' iddiasını yalanladı. Sosyal medyadan açıklama yapan Yeneroğlu, Hande Fırat'ın görüşmesi teyit ettirmeden düşük cümlelerle haberleştirdiğini dile getirdi.

Yeneroğlu'nun açıklamaları şöyle; "İstifa ettiğim haberi doğru değil. Hande hanım maalesef off the record bir görüşmeyi teyit bile ettirmeden, hatalı bir biçimde düşük cümlelerle vermiş. Ben kendilerine, kamuoyu üzerinden bir mesaja gerek olmadığını, Sn Cumhurbaşkanımızın şahsımla ilgili bir güvensizliği durumunda bana doğrudan iletebileceğini ve istifamı istemesi durumunda istifamı verebileceğimi, kendisine şimdiye kadar hiçbir zaman saygıda kusur etmediğim gibi bundan sonra da etmeyeceğimi belirttim. Bunun ötesinde tüm spekülasyonlar gerçek dışı. Ben Ak Partiliyim."

Son dönemde toplumsal uzlaşma mesajları veren Yeneroğlu sosyal medyadan yaptığı açıklamalarla partisinin politikasının eleştiriyordu. AK Parti’de YSK’nın kararını eleştirenlerin olduğu yönünde iddialar gündemdeki yerini korurken, Mustafa Yeneroğlu YSK kararıyla 'hukukun sesinin kısılmaması' gerektiğini belirtmişti. Geçtiğimiz günlerde toplanan AK Parti MYK'sında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararını eleştirenlerin istifa etmesini istediği öne sürülmüştü.

Hande Fırat, "İstifayı verdi" başlığıyla yayımlanan yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Partimizin içinden arkadaşlarımızın, hele ki parti yönetiminden arkadaşlarımızın yaptığı paylaşımları anlayamıyorum. Madem böyle düşünüyorlarsa arzu eden isterse gidebilir" ifadesini hatırlatmıştı. (HABER MERKEZİ)