İmamoğlu'nun katıldığı iftarda 'başörtülü erkek' iddiası doğru değilmiş

Ekrem İmamoğlu’nun kurgulanmış bir iftar yemeği gerçekleştirdiği ve fotoğrafta görülen başörtülü kadının da aslında erkek olduğu iddiası doğru değil. Fotoğraf 2016 yılının Ramazan ayında İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanı iken gerçekleştirdiği iftar ziyaretinden ve fotoğrafta erkek olduğu iddia edilen kadın ise aile bireylerinden Şenay Bahçivan.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı iftar yemeğinde kurgu yapılarak bir erkeğe başörtü giydiği iddiası doğru çıkmadı. Teyit.org'da yer alan habere göre, kadın ise kurgu gereği kadın kıyafetleri giymiş bir erkek.

11 Mayıs 2019’da çeşitli sosyal medya kullanıcıları tarafından paylaşılan fotoğraf ile Ekrem İmamoğlu’nun 2019 yılında misafir olduğu evde gerçekleşen iftar yemeğinin 'kurgu olduğu', fotoğrafta görünen kadının da aslında "kadın kıyafetleri giymiş bir erkek" olduğu iddia edildi.

.

Ancak fotoğrafın kurgulanmış bir iftar ziyaretinde çekildiği ve fotoğrafta yer alan kişinin de aslında kadın kıyafetleri giyen bir erkek olduğu iddiası doğru değildi. Fotoğraf 2016 yılının Ramazan ayında, İmamoğlu’nun Beylikdüzü Yakuplu Mahallesi’nde ikamet eden Bahçivan ailesinin iftar yemeğine konuk olduğu gün çekildi. Fotoğrafta erkek olduğu iddia edilen kadın ise aile bireylerinden Şenay Bahçivan'dı.

Söz konusu ziyaretin görüntüleri Beylikdüzü Belediyesi’ne ait televizyon kanalından ve yine belediyeye ait YouTube kanalından izlenebiliyor. Bahçivan ailesinin iftar hazırlıkları ile başlayan videoda, erkek olduğu iddia edilen Şenay Bahçivan’ın hazırlık yaparken bir taraftan da menüde yer alan yemekleri saydığı görülebiliyor. Ayrıca o güne ait farklı açılardan çekilmiş başka fotoğraflara da ulaşmak mümkün.

Şenay Bahçivan (solda)

Ekrem İmamoğlu, 10 Haziran 2016’da Twitter’daki bir paylaşımında da Hasan-Şenay çiftine iftar için davetli olduğunu belirtmiş. İmamoğlu’nun paylaştığı fotoğraf incelendiğinde Şenay Bahçivan’ın yüzü görünmese de başörtüsünün aynı olduğu fark edilebiliyor.

.

2016 yılında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ekrem İmamoğlu, 6 Haziran–4 Temmuz tarihlerine denk gelen Ramazan ayı süresince her akşam bir ailenin evine konuk oldu. İmamoğlu’nun ilçede gerçekleştirdiği diğer iftar ziyaretlerinin görüntülerine ve belediyenin tüm etkinliklerinin videolarına ulaşmak mümkün.