ODTÜ öğrencileri dersleri boykot edecek

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Onur Yürüyüşü'ne yapılan polis saldırısı sonrası üniversitenin öğrencileri rektöre yönelik protestoda bulunacak. Öğrenciler yarın dersleri de boykot edecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 9. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Onur Yürüyüşü’ne yönelik polis saldırısı sonrası ODTÜ öğrencilerinden boykot kararı geldi. ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Tesisleri’nde buluşan öğrenciler, Rektörlüğü protesto kararı aldı. 13 Mayıs Pazartesi günü Rektörlük önüne siyah çelenk bırakarak “Rektöre Veda Töreni” düzenleyecek olan öğrenciler, ODTÜ Senatosu’nun olağanüstü toplanacağı 14 Mayıs Salı günü ise "Polis, şiddet, nefret varsa ders yok!" diyerek dersleri boykot edecek.

Evrensel'den Buse Vurdu'ya konuşan Münazara Topluluğu'dan Akın Onur Efe, "Rektör, öğrencilerle okul üzerinde giriştiği iktidar mücadelesini gerek öğrenci topluluklarını kapatarak gerek etkinliklerini sınırlayarak son geldiğimiz noktada ise okula polisi adeta davet ederek gösterdi. Öğrencilerin ve akademisyenlerin tartaklanmasına müsaade ederek fiili meşruiyetinin kalmadığını ispatladı" dedi. Rektörün okul üzerinde bir hükmü kalmadığını göstermek amacıyla boykot kararı aldıklarını ifade eden Efe, 'bu sürecin ardından da mücadelelerinin süreceğini' dile getirdi.

ODTÜ Medya Topluluğu üyeleri ise Ankara Valiliği’nin mahkeme tarafından kaldırılan yasağına rağmen rektörlüğünü hâlâ Onur Yürüyüşü’nü yasakladığını belirterek, "Evimiz olan kampüsümüzde yaşananlar, yani darp, gözaltı, plastik mermiler ve nefret söylemleri kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Öğrenciler ve akademisyenler polis şiddetine maruz kalırken rektörlüğün sessiz kalmasının 'ODTÜ tarihine kara bir leke' olarak geçtiğini ifade eden Medya Topluluğu üyeleri, "Bizler ODTÜ Medya Topluluğu olarak giderek artan bu baskıların karşısındayız. Bizler Rektörlüğün değil ODTÜ'nün medyası olmaya devam edeceğiz" dedi.

ODTÜ Siyaset Bilimi Topluluğu ise, Onur Yürüyüşü’nün, hukuksuz bir biçimde engellenmeye çalışıldığını; gerçekleşen polis saldırısı sonrası biri Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü öğretim görevlisi olmak üzere 22 arkadaşlarının cebir ve işkenceyle gözaltına alındığını belirtti.  "10 Mayıs Cuma günü ortaya çıkan, ODTÜ’nün taşıyıcısı olduğu değerlerin ayaklar altına alındığı şiddet ve işgal tablosu kabul edilemez niteliktedir. Bizler Siyaset Bilimi Toplululuğu olarak üzerimizde oluşturulan bu baskıyı hiçbir zaman kabul etmedik ve etmeyeceğiz. Daraltılmak istenen yaşam alanlarımızı savunmaya her zaman olduğu gibi devam edeceğiz" diyen topluluk üyeleri, Salı günü tüm ODTÜ bileşenlerinin yanında boykotta olacaklarını söyledi.

.

'REKTÖRE VEDA TÖRENİ'

ODTÜ Dağcılık ve Kış Sporları Kolu üyeleri, topluluk olarak okuldaki baskıcı yönetime ve polis şiddetine karşı direneceklerini belirten topluluk üyeleri, herhangi bir kişinin hak ve özgürlüklerine karşı yapılan her türlü saldırının karşısında olduklarını dile getirdi. Üyeler, tüm ODTÜ öğrencilerini pazartesi günü yapılacak “Rektöre Veda Töreni”ne ve salı günü yapılacak olan boykota davet etti.

ODTÜ Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Topluluğu (TCÇT) üyeleri de LGBTİ+ haklarının insan hakları olduğunu vurgulayarak, karşılaştıkları her türlü ayrımcılığın ve eşitsizliğin karşısında durmaya devam edeceklerini yineledi. Yaşanan saldırının, 'Rektör Verşan Kök’ün iktidarın kuklası' olduğunu bir kez daha gösterdiğini dile getiren TCÇT üyeleri, yaşadıkları şiddetin asla kabul edilemeyeceğini vurgulayarak tüm ODTÜ’ye yönelik olan saldırıların karşısında sürecin devamını yönetebilmek için herkesin ortak ve kararlı bir biçimde ses çıkarması gerektiğini belirtti. (Kaynak:Evrensel)

Etiketler rektör ODTÜ boykot