'Bu tecrit bütün halkımızın üzerinde'

Çocukları açlık grevinde ve ölüm orucunda olan anneler Diyarbakır’daki eylemlerine devam ediyor. TUAY-DER’e kadar yürüyen anneler, "Biz kimse ölmesin, hiçbir annenin çocuğu ölmesin, kardeşlerimiz ölmesin diye yürüyoruz. Bu tecrit bütün halkımızın üzerinde, sadece bizim üzerimizde değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Açlık grevlerine ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek isteyen annelerin Diyarbakır'daki Koşuyolu Parkı’ndaki açıklamasına yine izin verilmedi. Yaklaşık 10 gündür etrafı bariyerlerle çevrili olan parka giremeyen anneler, polis ablukasında Batıkent Kavşağı’nda oturma eylemi yaptı.

Eylemin gazeteciler tarafından görüntülenmesini engellemek isteyen polisler, annelerin çevresini minibüs ve TOMA’larla çevirdi.  Annelerin eylemine HDP milletvekilleri Remziye Tosun, Semra Güzel ve Saliha Aydeniz de destek verdi. Batıkent Kavşağı’nda polis ablukası içerisinde bir süre oturma eylemini yapan anneler, “Amed uyuma zindanlara sahip çık” sloganı atarak, TUAY-DER binasının önüne kadar yürüdüler.

‘İNCE BEDENİNİ ÖLÜME YATIRDI'

Dernek binası önünde toplanan anneler adına kardeşi ölüm orucunda olan Sezen Kayıhan konuştu. Açlık grevi ve ölüm oruçları için duyarlılık gösterilmesini isteyen Kayıhan, şunları söyledi: “Yüreğimiz, ciğerimiz yanıyor. Bu Ramazan ayında, bu güneşin altında buraya geliyoruz. Bize ‘Neden bekliyorsunuz’ diyorlar. Canımız, ciğerimiz yanıyor bizim. Biz kimse ölmesin, hiçbir annenin çocuğu ölmesin, kardeşlerimiz ölmesin diye yürüyoruz. Bu tecrit bütün halkımızın üzerinde, sadece bizim üzerimizde değil. Bugün benim kardeşim bu durumda ise yarın sizin de kardeşiniz olabilir. Bugün bize ses vermezseniz yarın size de ses vermezler. Sesinizi yükseltin, bu tecrit halkımızın üzerinden kalksın. İnce bedenini ölüme yatırdı benim kardeşim. Bir çözüm yaratsınlar. Biz anneler günlerdir sokaklardayız. Biz barış ve çözüm istiyoruz. Bu sokaklarda keyif için yürümüyoruz, yüreğimiz için yürüyoruz.” (DUVAR)