Duvar Arkası: Alo Recep, ben Recep Tayyip Erdoğan!

Recep Tayyip Erdoğan, Recep Özel'i neden aradı? Binali Yıldırım 23 Haziran'da kaybederse bu nasıl İstanbul'daki ilk yenilgisi olacak? İstanbul seçimine katılım için AK Parti ve CHP'de hangi hesaplar yapılıyor? Saadet Partisi'nin yenilecek seçim için nasıl 'en doğru' kararı verecek? Cumhurbaşkanlığı seçiminin de iptali için yapılan başvuruya TBMM'de yapılan yorum ne oldu? Hepsi Duvar Arkası'nda...

Google Haberlere Abone ol

'ALO RECEP, BEN RECEP TAYYİP ERDOĞAN!'

AK Parti’nin İstanbul seçimlerinin iptali için YSK’ye yaptığı itiraz başvurusunda en çok konuştuğumuz isimlerden biri AK Parti’nin kuruldaki temsilcisi, Isparta Milletvekili Recep Özel oldu. Özel, hem partisinin itirazlarıyla ilgili YSK'ye yaptığı sunumlar hem de gelişmelerle ilgili kamuoyuna yaptığı açıklamalarla sürekli gündemdeydi. Öyle ki Türkiye, seçimin yenilenme kararını Özel’in sosyal medya hesabından paylaştığı “İstanbul seçimleri yenileniyor. Hayırlı olsun” mesajıyla öğrendi. Ardından da o çok konuşulan ve "Her şey çok güzel olacak" paylaşımı yapan sanatçılara yönelik attığı "Adaletinizin terazisini sileyim" tweet'i geldi.

Gelişmelerle ilgili sürekli partisini bilgilendiren, parti yöneticileriyle sık sık değerlendirmeler yapan Özel’in geçtiğimiz hafta yaptığı bir görüşme ise çok daha ilginç ve “özel”di. Özel’in Meclis’te yakın çevresine anlattığına göre görüşme şöyle gerçekleşti: Özel’in YSK itiraz sürecinde neredeyse hiç susmayan telefonu bir kez daha çaldı. Telefonu açıp “Alo” dediğinde, karşısındaki ses “Alo Recep! Ben Recep Tayyip Erdoğan” diye kendini tanıttı. Recep Özel, Özel Kalem Müdürü ya da sekreter olmadan direkt gelen arama nedeniyle önce bir şaşkınlık yaşadı. Hemen kendini toplayan Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı dinlemeye başladı. Erdoğan, YSK’nin iptal kararından 2 gün sonra, İstanbul’un 39 ilçesinde de seçimin iptal edilmesini isteyen CHP’nin başvurusunun ne anlama geldiğini soruyordu. Özel de cumhurbaşkanına yapılan başvuruyla ilgili bilgi verdi...

BİNALİ YILDIRIM İKİNCİ KEZ YENİLMEYECEK!

Türkiye 23 Haziran’da yeniden yapılacak İstanbul seçimine hazırlanıyor. AK Parti-MHP ittifakının ortak adayı Binali Yıldırım ile CHP-İYİ Parti’nin ortak adayı Ekrem İmamoğlu arasında geçecek yarışla ilgili şimdiden tahminler yapılmaya başlandı. Seçimde usulsüzlük yapıldığı iddiasında bulunan AK Parti iddialı. Diğer taraftan 31 Mart seçimini kazandıktan sonra YSK kararıyla mazbatası iptal edilen İmamoğlu içinse “Bu kez ezer geçer” yorumları yapılıyor. Peki İmamoğlu kazanır, Yıldırım ikinci kez yenilirse ne olur? Bu soruyu yönelttiğimiz bir AK Parti yöneticisinin yanıtı ise ilginç: İkinci kez yenilme olmaz. Çünkü ilk seçim iptal edildi. O nedenle sayılmaz. İkinci kez de yenilgi olmaz!

İSTANBUL SEÇİMİNDE YÜZDE 90 KATILIM HESABI

23 Haziran’da yeniden yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi büyük bir yarışa sahne olacak. AK Parti-MHP adayı Binali Yıldırım ile CHP-İYİ Parti adayı Ekrem İmamoğlu’nun kıran kırana rekabetinde tüm hesaplar sandığa gitmeyen 1 milyon 700 bin seçmen üzerine yapılıyor. 2014 yerel seçiminde yüzde 89.2, 24 Haziran seçiminde yüzde 88.4 olan katılım oranı 31 Mart yerel seçiminde yüzde 83.88’e indi. AK Parti katılımdaki 4-5 puanlık kaybı giderdiklerinde şanslarının yüksek olacağı hesabı yapıyor. CHP ise daha iddialı. Seçime 45 gün kala İmamoğlu’nun 500 bin oy önde olduğunu söyleyen CHP’liler 23 Haziran’daki seçime katılımın bugüne kadarki en yüksek seviyede olacağı görüşünde. CHP kulislerinde İstanbul’da tarihin en yüksek seçime katılım oranının gerçekleşeceği, katılımın yüzde 90’ı geçeceği söyleniyor.

'GÖRECEKSİNİZ SAADET EN DOĞRU KARARI VERECEK!'

YSK’nin İstanbul seçiminin yenilenmesi kararının ardından gözler SAADET, DSP ve Demokrat Parti’nin adaylarına çevrildi. 31 Mart’ta Saadet Partisi, 103 bin 300, Demokratik Sol Parti (DSP) 30 bin 817, Demokrat Parti (DP) 22 bin 544 oy almıştı. Toplam oyu yaklaşık 155 bin olan bu üç partinin adaylarıyla ilgili kararları kendi içlerindeki istişarenin ardından verilecek. DSP ve Demokrat Parti’nin hafta başında aday çekip-çekmeme ile ilgili tutumlarını netleştirmeleri bekleniyor. İstanbul seçim takvimine göre adaylarla ilgili 24 Mayıs’a kadar süre olduğuna dikkat çeken Saadet Partisi’nin ise istişareleri gelecek hafta da devam edecek. Edinilen bilgiye göre parti içinde İstanbul seçimiyle ilgili “en iyi hangi pozisyonda muhalefet cephesine faydalı oluruz” değerlendirmesi yapılıyor. Örgüt içinde alınacak tutumla ilgili anket yapıldığı da biliniyor. Seçmeninin İstanbul’da alacağı tutumu araştırarak bir karara varacak olan Saadet Partisi’nden bir yetkili, “İnce eleyip sık dokuyoruz. Tutumumuzu açıklayınca göreceksiniz, Saadet en doğru kararı vermiş diyeceksiniz” dedi.

EVLİ EVLENDİ, GÜLLÜ GÜLLENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan Anayasa referandum sonucuyla ilgili ilk değerlendirmesini İstanbul'da, Huber Köşkü'nde yapmış, "Bu neticeyi küçümsemeye gayret edenler var. Boşuna uğraşmayın, atı alan Üsküdar’ı geçti" demişti. Bu deyime 31 Mart yerel seçimlerinin YSK tarafından iptal edilmesinin ardından bir rakip geldi. Meclis’te İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararı üzerine konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, CHP’nin "24 Haziran seçimi de iptal edilsin" başvurusu için, “Bizim Erzincan'da, Anadolu'da bir söz var arkadaşlar: Evli evlendi, güllü güllendi. Bu iş bitmiştir” dedi. Bayram’ın konuşmasından sonra söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise “Evlilikle ilgili bir şeyler söyledi ama orasını ben pek anlamadım” dedi!