İmamoğlu YSK çelişkilerini videoyla anlattı

Ekrem İmamoğlu, YSK'nin sandık kurulları başkan ve üyelerinin kamu görevlisi olmadığı gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir seçimini iptal etmesiyle ilgili bir video yayınladı. Twitter adresindeki videoda oy verme anlarını canlandıran İmamoğlu, aynı zarfta dört pusula olduğu halde sadece büyükşehir seçiminin iptal edildiğine dikkat çekti ve Kemalpaşa seçiminde ise bunu tersi yönde karar verildiğini anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ancak mazbatası alınan Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 'bazı sandık kurulu görevlileri kamu görevlisi değildi' gerekçesiyle büyükşehir seçimini iptal etmesiyle ilgili bir video yayınladı. İmamoğlu videoda, seçmenin sandıkta oy verme anlarını kendisi canlandırdı YSK kararının anlamını anlattı.

İmamoğlu, twitter adresindeki videoyu, "31 Mart günü sandıkta neler yaşandığını sizlere tek tek anlattım. Siz de eşinizle, dostunuzla, komşunuzla, haksızlığa uğramış 16 Milyon İstanbullu hemşehrimle lütfen paylaşın. Paylaşın ki bilsinler; bu kez oylarını demokrasi ve adalet için de versinler" notuyla paylaştı.

Büyükşehirin yanı sıra, ilçe belediyesi, belediye meclisi ve muhtarlık pusulalarının da aynı zarfta olduğunu hatırlatan İmamoğlu, YSK'nin iptal kararında 'sandık kurulları'nın başkan ve üyelerini gerekçe göstermesine karşın, sadece büyükşehir seçimiyle ilgili iptal kararı verilmesine dikkat çekti.

KEMALPAŞA KARARI AKSİ YÖNDE

İmamoğlu, videonun sonunda da YSK'nin Bursa'nın Kemalpaşa ilçesindeki seçimle ilgili 20 Nisan tarihli kararını aktardı. İmamoğlu, bu kararda İYİ Parti'nin sandık kurulu başkanlarının kamu görevlisi olmadığı gerekçesiyle yaptığı itirazın reddedildiğini vurguladı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler YSK pusula İmamoğlu