Tunceli Valisi’ne tepki: Ana Fatma günlük politikaya alet edilemez

Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in, yaptırdığı köprüye Ana Fatma’nın isminin yanına kendi adını yazdırmasına tepki gösteren DAD Eş Genel Başkanı Selda Güneş, Ana Fatma’nın ayaklar altında çiğnenecek isim olmadığını belirterek, kutsal ismi günlük politikalara alet ettirmeyeceklerini söyledi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Ana Fatma güzergâhında Munzur suyu üzerinde Babaocağı köyü için yaptırdığı köprüye “Ana Fatma Vali Tuncay Sonel” isminin verilmesine kent halkından ve sivil toplum örgütlerinden tepki geldi.

‘KUTSALIMIZIN İSMİ KÖPRÜYE VERİLEMEZ’

Valinin Ana Fatma’nın ismini kendi ismiyle birlikte köprüye vermesine ilişkin konuşan Demokratik Aleviler Derneği (DAD) Eşbaşkanı Selda Güneş, kutsal mekanları olan Ana Fatma’nın günlük politik şeylere alet edilmesinin kabul edilmez olduğunu belirterek, Alevilerin hiçbir zaman kendi evliyalarının ismini her hangi bir yere vermediğini, bu nedenle yapılan köprünün aynı zamanda bir ilki teşkil ettiğini söyledi.

MA'a konuşan Güneş, köprüye ismin verilmesini şu sözlerle tepki gösterdi: “Dersim’de Ana Fatma ziyaretinin yakınına bir köprü yapılmış ve köprünün adı ‘Ana Fatma Vali Tuncay Sonel’ olarak yazılmış. Nasıl ki Yezid ve Zeynep Ana iki karşıtlık ifadesi ise söz konusu köprüye ismi verilen zatın da adı işte bu karşıtlık içinde değerlendirilmelidir. Bizler Ebu Turab Aliyel Murteza'nın talipleriyiz. Ebu Turab'ın annesinin de eşinin ismi de Fatma’dır. Bu ismin bir diğer önemi bizler Güruhu Naciye'den gelenleriz. Yani yer gök yok iken o kubbeyi Rahmanın nuru idi denilen Naciye'nin (ışığın) bir ismi Meryem bir ismi de Fatma’dır. Yine Kırklar Meclisi’nin secde ettiği dişi zatın adı ana Fatıma’dır. Bu yüzdendir ki Ana Fatıma'nın kıymetini bilmek ve hak ettiği değeri vermek boynumuzun borcudur. Derhal köprüye konulan adı geri çekilmelidir. Ana Fatıma'nın ayaklar altında çiğnenecek ismi lazım değildir. Mevcut köprüye buna istinaden valinin adının verilmesi isabet olmuştur.”

Etiketler Tunceli ders M fatma ana