Murat Yetkin: İki konuda AK Parti planları geri tepti

Gazeteci Murat Yetkin, İstanbul'daki yerel seçimin ardından "AK Parti'nin planlarının geri teptiğini" belirtti. Yetkin, "Birincisi, CHP ve İYİ Parti arasını HDP ile açma planıydı. İkincisi, Abdullah Öcalan’ın avukat görüşüne yıllar sonra izin verildiğinin açıklanmasıyla HDP’nin muhalif saflardan kopacağı beklentisiydi" değerlendirmesinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci ve yazar Murat Yetkin, Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye seçimini iptal etmesinin ardından yaşananları değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'nin kazanmaması için seçimi iptal ettirmeyi deneyebileceği iddiasına değinen Yetkin, "Bana sorarsanız, evet, Erdoğan bunu deneyebilir, ama denese bile başarması o kadar kolay olmayabilir" ifadelerini kullandı.

Seçimin ardından yaşanan süreçte AK Parti içinden de eleştiriler geldiğini belirten Yetkin, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklamalarını hatırlattı: "Gül, Babacan ve Davutoğlu’nun AK Parti taraftarları içinde hiçbir etkisi olmadığını düşünenler, kısa sürede yanıldıklarını görebilir."

"İki konuda AK Parti planlarının geri teptiği gözlendi" diyen Murat Yetkin'in, "yetkinreport"ta yayınlanan yazısının bir bölümü şöyle:

Tabii asıl değişim rüzgârının muhalif çevrelerde estiğini söylemek gerekli.

Muhtemelen Erdoğan-Bahçeli ikilisinin aksine, YSK kararının muhalefet partilerinde yol açtığı moral bozukluğu bir saat içinde yerini moral üstünlüğe bıraktı. AK Parti adayı Binali Yıldırımın adeta yüzünden düşen bin parça ifadesine rağmen, galibiyeti elinden alınmış Ekrem İmamoğlu, “Yine kazanacağız” diyerek şen şakrak kürsüye çıktı, halka hitap etti. “Her şey güzel olacak” sözü, muhtemelen partiler üstü bir seçim sloganı olarak anında yayıldı sosyal medyada. Umre için Kâbe’de bulunan dört vatandaşın telefona çekip gönderdiği “Dualarımız seninle. Her şey güzel olacak” mesajı izleyenleri şaşırttı.

İki konuda AK Parti planlarının geri teptiği gözlendi.

Birincisi, CHP ve İYİ Parti arasını HDP ile açma planıydı. Tutmadı. İYİ Parti lideri Akşener 7 Mayıs Meclis Grubu hitabında, YSK kararını “utanç” verici olarak niteledi ve İmamoğlu’na tam desteğini tekrarladı.

İkincisi, tam da YSK kararından birkaç saat önce hükümetin yasa dışı PKK lideri Abdullah Öcalan’ın avukat görüşüne yıllar sonra, 2 Mayıs’ta izin verildiğinin açıklanmasıyla HDP’nin muhalif saflardan kopacağı beklentisiydi. HDP tam tersine, 31 Mart tutumlarından herhangi bir değişiklik olmayacağını açıklayıp YSK kararını sert dille kınadı.

YAZININ TAMAMI